În sectorul 2 va fi construit un nou şi modern spital

Lucrările de construire ale unui nou şi modern spital vor începe, în curând, pe Aleea Capidava numerele 47 – 59 din cartierul Fundeni al sectorului 2, în urma semnării certificatului de urbanism de către Primarul Neculai Onţanu.

Potrivit documentaţiilor de urbanism, unitatea medicală va avea două subsoluri şi patru etaje care vor fi amenajate conform funcţiunilor aprobate pentru asemenea investiţii de amploare şi a normelor în vigoare prevăzute de Ministerul Sănătăţii.

Noul şi modernul spital de oncologie va fi ridicat pe un teren în suprafaţă de 5000 m.p. şi va avea prevăzute spaţii speciale pentru blocul operator, zonă de anestezie şi terapie intensivă, spaţii de brahiterapie, chinetoterapie, tomograf şi RMN.

De asemenea, medicii diverselor specialităţi care vor lucra în noua unitate medicală vor avea la dispoziţie cabinete pentru consultaţii, iar pentru pacienţi vor fi amenajate zone de tratamente şi recuperare, laboratoare pentru recoltări, precum şi rezerve.

Ca orice spital modern, pacienţii care vor veni să fie consultaţi sau trataţi de personalul medical vor fi primiţi şi invitaţi să ocupe loc în sălile de aşteptare special amenajate pentru ei, iar însoţitorii lor vor putea să-i aştepte în cafetărie. Unitatea medicală va avea şi o farmacie de unde vor putea fi procurate medicamentele de care au nevoie pacienţii.

La subsolul 2 vor fi amplasate spaţiile tehnice, parcarea subterană şi adăpostul ALA.

La subsolul 1 va fi bucătăria, sala de mese, spaţiu destinat personalului, laboratoarele pentru analize, zonele de sterilizare şi deparazitare, precum şi morga.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.