În Sectorul 4, deszăpezire “cu arma la picior”

    În contextul avertizării meteo, care anunță ninsori viscolite și o răcire accentuată a temperaturilor, Primarul Cristian Popescu-Piedone a convocat Comandamentul pentru Situații de Urgență Sector 4.

          Întrunit vineri, 24 ianuarie a.c., la orele 12.00, acesta angrenează toate departamentele Autorității Locale Sector 4, urmând să activeze non-stop, până la ieșirea de sub incidența avertizărilor meteo.

Astfel, S.C. REBU S.A. este pregătită să acționeze pentru deszăpezirea şi combaterea poleiului  pe  cele 562 de artere de circulaţie şi străzi secundare din Sectorul 4, cu 55 de utilaje – 17 încărcătoare frontale şi 38 de utilaje pentru transport.

Totodată, pentru eficientizarea activităţii şi scurtarea timpului de intervenţie, va fi folosită o pompă mobilă, destinată alimentării utilajelor, astfel încât acestea să nu mai fie retrase din traseu pentru combustibil.

  De asemenea, 300 de lucrători sunt mobilizaţi pentru degajarea zăpezii de la rigole, guri de canal, treceri de pietoni, refugii de tramvai.

  Stocul de materiale antiderapante cuprinde 200 de tone clorură de calciu, 3.500 de tone de clorură de sodiu şi 100 de tone de motorină pentru utilaje.

   Direcţia Gospodărire Locală din cadrul Primăriei Sectorului 4 va monitoriza în permanență activitatea societăţii de salubrizare, pentru buna coordonare şi eficienţă toate utilajele fiind dotate cu sistem tip GPS.

Primarul Cristian Popescu – Piedone reaminteşte agenţilor economici şi asociaţiilor de proprietari din Sectorul 4, că au obligaţia de a îndepărta zăpada de pe căile de acces în imobile. Tot în sarcina cetăţenilor intră şi curăţarea locurilor din parcările de reşedinţă, cât şi asigurarea condiţiilor optime trecerii utilajelor de salubrizare, care nu trebuie blocate în preluarea cantităţilor de deşeuri menajere.

          Edilul Sectorului 4 adresează respectuos un apel cetăţenilor cu simţ civic, care vor trece la degajarea accesului în imobile sau a locurilor din parcările de reşedinţă, să nu arunce cantităţile de zăpadă pe carosabil, ci, să o depoziteze cât mai aproape de trotuar, pentru a putea fi ridicată de către lucrătorii societăţii de salubrizare.

           Primarul Cristian Popescu – Piedone mai recomandă locuitorilor Sectorului 4, să evite deplasarea cu autovehiculele personale şi să folosească, pe cât posibil, mijloacele de transport în comun, iar parcarea autoturismelor să se realizeze astfel încât acestea să nu blocheze trecerea utilajelor de deszăpezire, accesul în intersecţii, spitale, unităţi de învăţământ sau instituţii de interes public.

          În planul măsurilor de protecţie socială, echipe mobile formate din asistenţi sociali din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4 se vor afla permanent în alertă, gata să ofere sprijin cazurilor sociale din evidenţă sau să se deplaseze de urgenţă la domiciliile vârstnicilor singuri, pentru a le oferi asistenţă medicală sau a-i ajuta cu aprovizionarea cu alimente și medicamente.

De asemenea, aceștia vor merge în teren, pentru a depista persoane fără adăpost. Acestea vor fi cazate temporar în incinta Centrului Medico – Social ”Sfântul Andrei ”, unde vor beneficia de asistență medicală și li se va da hrană caldă și ceai.

“Ca şi în iernile precedente, ne-am mobilizat şi facem toate eforturile, pentru a nu fi luaţi prin surprindere de ninsoare, însă cu Dumnezeu şi cu natura nu te poţi pune. Oricum, în orice situaţie, noi rămânem cu arma la picior”. (Cristian Popescu – Piedone, Primarul Sectorului 4).

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.