Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Inspectorii responsabili de inspectarea containerelor petrochimice sunt înlocuiți de roboți

Publicat: duminică, 08 septembrie 2013

Comisia Europeană, împreună cu un consorțiu format din zece întreprinderi europene și condus de Shell, lansează proiectul PETROBOT, al cărui obiectiv va fi crearea de roboți care să poată înlocui oamenii la efectuarea inspecțiilor vaselor sub presiune și a rezervoarelor de stocare, utilizate pe scară largă în industria petrolieră, a gazului și în industria petrochimică.

Până în prezent, pentru a se asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității inspectorilor, instalațiile petroliere, cele de gaz și cele petrochimice trebuie închise în timpul operațiunilor de inspecție: vasele trebuie să fie decuplate de la secțiunile active ale instalației (închiderea unei supape nu este suficientă); apoi, vasele sunt curățate minuțios pentru a fi eliminate toate produsele care pot emite gaze inflamabile sau toxice; în vasele de dimensiuni mai mari se instalează apoi schele, astfel încât inspectorii să aibă acces la toate zonele care trebuie inspectate. După inspecție (care adesea durează câteva ore), toate aceste etape sunt reluate în ordine inversă. În curând, datorită tehnologiei robotice, această procedură lungă și costisitoare ar putea fi redusă, ceea ce ar diminua gradul de expunere a personalului la condiții potențial periculoase, ar economisi timp și resurse în acest sector, deschizând totodată noi piețe pentru industria robotică europeană și favorizând crearea de noi locuri de muncă în domeniul fabricării și al întreținerii roboților.

Neelie Kroes, vicepreședinta Comisiei Europene pentru Agenda digitală, a declarat următoarele: „Poziția de lider mondial pe care o ocupă Europa în domeniul roboticii industriale nu este deloc accidentală. Proiectul Petrobot ilustrează voința noastră de a valorifica pe piață rezultatele de vârf obținute în domeniul cercetării, permițând astfel deschiderea de noi piețe pentru întreprinderile din UE și crearea de noi locuri de muncă în Europa.”

În proiectul PETROBOT vor fi implicați parteneri din Olanda, Marea Britanie, Suedia, Norvegia, Elveția și Germania, pe o perioadă de 3 ani. UE va contribui cu 3,7 milioane EUR la acest proiect în valoare totală de 6,2 milioane EUR.

Proiectul PETROBOT mobilizează întregul lanț valoric, inclusiv furnizorii de tehnologii de robotică și de inspecție, întreprinderile care furnizează servicii de inspecție și utilizatorii finali. Roboții destinați inspecțiilor vor fi testați în instalațiile membrilor consorțiului, care sunt utilizatori finali. O serie de activități speciale din cadrul proiectului vizează pregătirea viitoarei comunități de utilizatori, astfel încât noua tehnologie să fie valorificată la maximum. Aceste noi activități ar putea contribui la crearea unor noi tipuri de locuri de muncă și la deschiderea de noi piețe. În acest domeniu de tehnologie, UE ar putea avea un atu important, prin exportarea soluțiilor hardware din domeniul roboticii sau a serviciilor complete de inspecție robotizată. Ar fi necesară dezvoltarea și producerea în număr mare atât a roboților, cât și a instrumentelor de inspecție pe care aceștia le transportă și ar trebui să fie puse la dispoziție servicii de inspecție robotizată. În cazul în care proiectul este o reușită, acesta va stimula inovarea necesară pentru soluționarea situațiilor cu un grad de dificultate mai ridicat.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=13672

Publicat de la data sept. 8 2013. Categorii Mediu.

Zona comentariilor

Meteo în țară

21 iunie 2019, 3:40
 

N
Noros
20°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 21°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 88%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:31
Apus: 21:04
Prognoza 22 iunie 2019
Zi
 

V
Parţial însorit cu furtună
32°C
Vânt: 4 km/h V
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 8
Noapte
 

NE
Parţial înnourat
19°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 8
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 20-06-2019 Ora : 23 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textului; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : conform textului; Mesaj : ACTUALIZAREINFORMARE METEOROLOGICĂInterval de valabilitate: 20 iunie, ora 10 – 21 iunie, ora 23Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică              Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea […]
  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 20-06-2019 Ora : 23 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 23:00 si 00:00 In zona : Județul Cluj: Cluj-Napoca, Gherla, Aghireșu, Baciu, Apahida, Gilău, Florești, Săvădisla, Cășeiu, Cojocna, Bonțida, Iclod, Feleacu, Jucu, Mica, Căpușu Mare, Mociu, Mintiu Gherlii, Dej, Sic, Chinteni, Gârbău, Cămărașu, Căianu, Sânpaul, Fizeșu Gherlii, Câțcău, Cătina, […]

Loto

Horoscop

  • 215.923 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team