Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, extrem de implicat în problema mediului

Publicat: duminică, 08 septembrie 2013

În urma ședinței de la Vilnius, Comisia pentru mediu, schimbări climatice și energie (ENVE) a Comitetului Regiunilor a acceptat trei din cele patru propuneri înaintate de președintele Consiliului Județean Harghita. Acesta a făcut completări la proiectele de aviz Strategia UE privind adaptarea la schimbările climatice și Infrastructuri ecologice – Valorificarea capitalului natural al Europei, completări care au fost acceptate de comisia de specialitate. Propunerile la primul proiect de aviz au constat în concentrarea în primul rând asupra schimbărilor climatice prin prisma conștientizării problemelor de educație și mediu. Borboly Csaba consideră importantă asumarea răspunderii din partea administrațiilor locale și regionale în procesul educației de mediu. În cazul documentului Infrastructuri ecologice, președintele Consiliului Județean Harghita urgentează înființarea asociațiilor proprietarilor de păduri, deoarece lipsa acestora împiedică punerea în aplicare a planurilor integrate de dezvoltare, iar în continuare încurajează construcția de clădirii publice folosind lemnul ca materie primă.
Totodată comisia de specialitate nu a acceptat propunerile de modificare la proiectul de aviz Cartea verde privind strategia europeană în materie de deșeuri de plastic aflate în mediul înconjurător. Propunerile făcute de Borboly Csaba s-au referit la organizarea de campanii de informare și conștientizare a populației cu privire la gestionarea deșeurilor, mai ales în acele țări membre ale UE unde acestea nu sunt îndeplinite directive în materie.
„Îmi pare rău că aceste propuneri nu au fost considerate importante de către colegii mei din comisia de specialitate, însă la ședința plenară din luna octombrie voi mai face lobby în acest sens și voi căuta aliați care să susțină acceptarea propunerilor mele”, a afirmat Borboly Csaba.
Președintele Consiliului Județean Harghita a fost ales membru permanent al Comitetului Regiunilor la ședința Uniunii Consiliilor Județene din România din data de 13 septembrie 2012. În cadrul uniunii consiliilor județene, Borboly Csaba deține funcția de vicepreședinte, iar în cadrul Comitetului Regiunilor este ales în Comisia de protecţie a mediului, schimbări climatice şi politică energetică (ENVE) şi Educaţie, tineret şi cercetare (EDUC).

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=13670

Publicat de la data sept. 8 2013. Categorii Mediu.

Zona comentariilor

Meteo în țară

25 iunie 2019, 5:48
 

N
Senin
21°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 22°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 82%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 5:32
Apus: 21:04
Prognoza 26 iunie 2019
Zi
 

NE
Parţial însorit
31°C
Vânt: 18 km/h NE
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

NNE
Senin
18°C
Vânt: 7 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 24-06-2019 Ora : 23 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții; Fenomene : conform textelor; Mesaj : ACTUALIZAREINFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 24 iunie, ora 10:30 – 25 iunie, ora 23Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică, disconfort termic       Instabilitatea […]
  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 24-06-2019 Ora : 23 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 23:00 si 00:30 In zona : Județul Alba: zona de munte;Județul Alba: Aiud, Sebeș, Ocna Mureș, Săsciori, Unirea, Pianu, Lopadea Nouă, Stremț, Șpring, Mirăslău, Gârbova, Livezile, Câlnic, Rădești, Cut; Se vor semnala : averse care vor cumula local 25-30 […]

Loto

Horoscop

  • 216.509 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team