Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, extrem de implicat în problema mediului

În urma ședinței de la Vilnius, Comisia pentru mediu, schimbări climatice și energie (ENVE) a Comitetului Regiunilor a acceptat trei din cele patru propuneri înaintate de președintele Consiliului Județean Harghita. Acesta a făcut completări la proiectele de aviz Strategia UE privind adaptarea la schimbările climatice și Infrastructuri ecologice – Valorificarea capitalului natural al Europei, completări care au fost acceptate de comisia de specialitate. Propunerile la primul proiect de aviz au constat în concentrarea în primul rând asupra schimbărilor climatice prin prisma conștientizării problemelor de educație și mediu. Borboly Csaba consideră importantă asumarea răspunderii din partea administrațiilor locale și regionale în procesul educației de mediu. În cazul documentului Infrastructuri ecologice, președintele Consiliului Județean Harghita urgentează înființarea asociațiilor proprietarilor de păduri, deoarece lipsa acestora împiedică punerea în aplicare a planurilor integrate de dezvoltare, iar în continuare încurajează construcția de clădirii publice folosind lemnul ca materie primă.
Totodată comisia de specialitate nu a acceptat propunerile de modificare la proiectul de aviz Cartea verde privind strategia europeană în materie de deșeuri de plastic aflate în mediul înconjurător. Propunerile făcute de Borboly Csaba s-au referit la organizarea de campanii de informare și conștientizare a populației cu privire la gestionarea deșeurilor, mai ales în acele țări membre ale UE unde acestea nu sunt îndeplinite directive în materie.
„Îmi pare rău că aceste propuneri nu au fost considerate importante de către colegii mei din comisia de specialitate, însă la ședința plenară din luna octombrie voi mai face lobby în acest sens și voi căuta aliați care să susțină acceptarea propunerilor mele”, a afirmat Borboly Csaba.
Președintele Consiliului Județean Harghita a fost ales membru permanent al Comitetului Regiunilor la ședința Uniunii Consiliilor Județene din România din data de 13 septembrie 2012. În cadrul uniunii consiliilor județene, Borboly Csaba deține funcția de vicepreședinte, iar în cadrul Comitetului Regiunilor este ales în Comisia de protecţie a mediului, schimbări climatice şi politică energetică (ENVE) şi Educaţie, tineret şi cercetare (EDUC).

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.