Întâlnire ruso-americană, săptămâna viitoare, la Geneva

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, se va întâlni săptămâna viitoare, la Geneva, cu reprezentanţi ai guvernului rus, într-o continuare a summitului din iulie dintre preşedintele american, Donald Trump, şi omologul său rus, Vladimir Putin, informează agenţia EFE.

Bolton va discuta cu oficialii Kremlinului „o serie de probleme importante de securitate naţională”, a indicat marţi într-o conferinţă de presă purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

În plus faţă de oprirea de la Geneva, Sanders a precizat că Bolton se va întâlni săptămâna viitoare şi cu oficiali din Israel şi Ucraina.

Statele Unite au impus săptămâna trecută noi sancţiuni Rusiei ca răspuns la presupusul atac al Moscovei asupra fostului spion Serghei Skripal, în Regatul Unit, argumentând că Kremlinul a folosit arme chimice în acest sens.

Prima rundă de sancţiuni, care va intra în vigoare pe 22 august, va interzice printre altele exportul anumitor produse tehnologice în Rusia.

Administraţia Trump a dat termen trei luni guvernului de la Moscova pentru a permite o inspecţie a ONU pe teritoriul rus şi a garanta că nu va reveni la utilizarea armamentului chimic.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.