Intercultural! by Remus Cernat (70)

EXCLUSIVITATE

Aş fi vrut să numesc Pop Art-ul de astăzi “Interrasial”, era mai sonor, mai sociologic, însă vreau să mă adresez şi noii generaţii iar în lumea lor termenul este pornotizat la maxim! Interrasial stă pe aceeaşi pagină cu hardcore, gang bang, cum in mouth compilation! (ei cum de unde ştiu, mi-a spus o prietenă)

Şi în plus îmi limita mult frontul de lucru, căci nu vreau să vorbesc doar despre relaţiile conjugale dintre alb şi negru, alb şi galben, roşu şi galben etc., ci şi despre căsătoriile dintre cei de aceeaşi rasă dar de culturi diferite!

Pe scurt: Don`t! Pe lung: Păi hai să vedem cum începe această însoţire atipică …şi în majoritatea cazurilor anormală! Cum se îndrăgosteşte o frumoasă româncuţă dintr-un sat de munte, venită în Bucureşti la studii de un african trimis cu forţa la şcoală.

Prima dată e curiozitatea (Doamne oare cum o fi), apoi dorinţa de exotic, de nou, de original, de a fi în trend (practic din snobism), fabulaţiile şi anecdotica din spatele bărbaţilor negri (mult supraevaluată, …având totuşi o bază…), câteva dezamăgiri din partea confraţilor români, şi-i gata dorinţa!

Nu trebuie neglijată nici clasica întrebare pe care şi-o pun aproape toate fetele “oare o fi chiar aşa de bogat cum spune?” Întreabă orice student străin în România ce face familia lui la el în ţară şi afli imediat că e fiu de padişah, rege, prinţ, magnat al petrolului, guvernator etc. Câtiva sunt dar majoritatea cresc cămile, oi, sau sunt trimişi de Soroş să populeze Europa şi mai apoi s-o subjuge! Sunt deja vreo 20 de orașe importante europene puternic islamizate! Londra are primar musulman, Nisa, Brussels, Paris şi multe alte oraşe din Franţa etc.

Să nu divagăm! Aşadar face mioritica noastra blonduţă pasul, sedusă iremediabil, se mărită cu aborigenul şi ce să vezi luna de miere se termină mult prea repede! Şi află că diferenţele de cultură, obiceiuri, valori, credinţă sunt INSURMONTABILE! Dacă mai fac şi copii, viaţa fetichii se complică şi mai dramatic! Unul e hăis, altul e cea, nu mai știu copiii pe cine să asculte! Asta dacă nu iau copiii şi îi duc în ţara lor de baştină pentru totdeauna, fără ştirea mamei evident!

Dar dacă totuşi se întâmplă această căsătorie nefastă şi dragostea e atât de mare şi farmecul lui irezistibil, fă-o măcar să fie fastă şi NU RENUNŢA la Credinţa Ortodoxă! BOTEAZĂ-ŢI COPIII ORTODOX! Mai mult, trage sălbaticul după tine! scoate-l din întuneric orice religie ar avea!

Că e musulman, hindus, catolic, budist, sau crede în manitu, șobolani, șerpi, vaci sau boul de aur, trage-l după tine! Că poţi! Eşti vrednică, nu degeaba ai fost aleasă, nimic nu-i la întâmplare pe lumea asta! Poate fi şi asta o formă de activitate misionară ortodoxă! Bărbaţii din dragoste renunţă la orice ca să aibă linişte în casă! Numai că sexul nu-i suficient ca să treacă la Ortodoxie şi cu sufletul! Trebuie şi o brumă de logică!

 

Şi atunci îi explici cu Duhul Blândeţii: Bărbate sau Iubitule sau măi, animalule (cum îi spui tu), în ce an suntem? 2020! După cine??? După Buddha? După Papa Pius? După Ghandi? NU! După Zeus, Isis, Mohamed? NU! Anul 2020 după IISUS HRISTOS! Ce religie aprinde Sfânta Lumină de Paşti din Ierusalim? Ortodoxă! Ce rugăciune face de Bobotează râul Iordanului să meargă în sens invers 10 minute! Rugăciunea Ortodoxă! Ce Biserică are Sfinte Moaşte şi Sfinte icoane făcătoare de minuni? Biserica Ortodoxă! Care-i singura religie care propovăduieşte iubirea duşmanului şi iertarea lui ? Ortodoxă! Ar trebui să fie suficient! Dacă nu se lasă convins cu nici un chip, pune-i dinamitele în rucsac şi trimite-l acasă la el! Iar tu ia-ţi copiii, du-te la mama şi cugetă mai întâi când îţi alegi companionul!

Alegeţi-vă jumătatea de aceeaşi limbă şi credinţă ortodoxă cu voi! Mergeţi toată familia la duhovnic, părinţi şi copii, spovediţi-vă, împărtăşiți-vă şi să staţi liniştiţi că tot veţi avea probleme… dar infinit mai uşor de rezolvat! De ce? Pentru că vorbiţi amândoi Limba Ortodoxă!

În imagine Frumoasa tremurând de emoţie şi curiozitate, Bestia stând la pândă şi amuşinând prada şi simbolul relaţiei lor – nişte maţe extrem de încurcate dacă îi mănâncă în cur, se-aruncă direct în pat şi nu dezbat un pic înainte!

PS:  Pe de altă parte ar putea fi frumoasa Românie, pe departe cea mai frumoasă ţară din lume… întorcând spatele sălbaticului capitalism și binefacerilor civilizate ale occidentului…!

(Lista interpretărilor și metaforelor rămâne deschisă)

Remus CERNAT – actor, regizor, scenarist și cum sunt ortodox practicant, naționalist (în sensul că-mi iubesc nația, limba, tradițiile, țara, fără să intru în nici un partid de profil) e limpede că nu fac parte din nici o gașcă!

Deci, nu o să mă vedeți la televizor în nici un serial sau emisiune spălătoare de creier, generatoare de confuzie și zavistie, rămânând totuși în zona artelor (profesor de tango argentinian, de fitness, coregraf, cochetez cu pictura, sculptura și arta vizuală pop art.

De asemenea, sunt și colecționar de artă și expert în imobiliare, iar când am un finanțator mai pun în scenă câte o piesă de teatru, un filmuleț de scurt metraj, o docu-drama, lucruri mărunte… aparent, până aflăm că toate au Morala Ortodoxă! Şi atunci nu mai sunt mărunte!

 

De fapt, cred că asta e singura mea calitate notabilă. Consider că arta (de orice gen) fără Morală Creştină e total inutilă! În cel mai fericit caz!… căci, în general, e nocivă, dar pentru că e atât de vicleană şi subtilă trece ca fiind “elitistă”! E aşa ca satana care vrea să ne convingă că nu există!

Cum la fel de nocive au fost Renaşterea şi Iluminismul, aceste ferestre Overton pentru urgiile de azi! Să scoţi tu pe  Dumnezeu, Făcătorul Cerului şi al Pământului, din centrul existenţei umane şi să bagi omul, această râmă târâtoare şi neputincioasă (care suntem cu toţii) e o prostie infinită! Dezvoltăm altădată!

Ca pictor-sculptor-artist vizual Pop Art sunt amator. Iau câteva elemente (4, 5 până la 30), pe unele le construiesc de la zero, pe altele puțin începute, dar pe absolut toate le prelucrez, le asamblez și le pun într-o relație până obțin metafora dorită. Sper să schimb un pic din șirul clipelor la fel, mai ales că am presărat pe ici-pe colo și niște versuri şi câte o povestioară.

… apropo, cei care căutați artă progresistă, new age, dadaistă, abstractă etc. o să vă plictisiți de Moarte! Nu mă pricep şi nu înţeleg arta nefigurativă. Fascicole infime de erotism?

Posibil, dar în cantitaţi neglijabile, căci vorba creștinului: „Frumoasă e lucrarea Ta, Doamne !” Am fost şi eu odată demult, în precambrian, dansator exotic. Glumesc, nu există precambrian şi nici o altă era geologică, lumea are 7500 şi ceva de ani de la Facere! Bulversaţi? Mă bucur, un motiv în plus să mă urmăriţi căci acum sunt omul LUI!  Amin!

    
 
 

Comments

comments

3 comentarii la „Intercultural! by Remus Cernat (70)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.