Procurorul general al Elveției, anchetat în legătură cu FIFA

O comisie a Parlamentului elveţian i-a ridicat imunitatea procurorului general Michael Lauber, care va putea fi anchetat de un procuror special pentru modul în care s-a ocupat de un dosar legat de FIFA, transmite Reuters.

Procurorul general Michael Lauber este suspectat de abuz în serviciu, nerespectarea confidenţialităţii şi favoritism, deoarece a avut câteva întâlniri neînregistraste cu preşedintele FIFA, Gianni Infantino, cu procurorul Rinaldo Arnold şi cu alte persoane”, a comunicat comisia parlamentară, precizând că „ridicarea imunităţii este necesară pentru a obţine cea mai mare transparenţă posibilă privind aceste întâlniri, în cadrul unei anchete penale”.

Mandatul lui Lauber expira pe 31 august. El s-a oferit luna trecută să demisioneze, după ce o instanţă a ajuns la concluzia că a ascuns o întâlnire cu Infantino şi şi-a minţit superiorii în timp ce biroul ancheta corupţia din jurul forului fotbalistic internaţional.

Procurorul special Stefan Keller, însărcinat cu soluţionarea plângerilor penale împotriva lui Infantino şi a lui Lauber, i-a pus pe ambii sub urmărire penală luna trecută.

Alături de ei este anchetat şi un procuror regional. Keller a fost cel care a solicitat Parlamentului ridicarea imunităţii procurorului general.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.