Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Investitorii straini continua sa intâmpine prea multe dificultati birocratice

Publicat: marți, 18 noiembrie 2003

Autoritatile românesti, locale si centrale vor ca, prin diferite proiecte, sa atraga investitorii straini. In functie de oportunitatile de afaceri pe care le ofera România unor potentiali investitori, acestia isi aduc, sau nu, banii in orasele si judetele noastre.
In 2002, trei sute de firme cu capital strain au fost inregistrate la Arad. Valoarea totala a participarii straine in acest judet,incepând cu 1990, depaseste 120 milioane de dolari. Firmele italiene detin suprematia in ceea ce priveste participarea straina in societatile aradene. Din punct de vedere al valorii investitiilor, pe primul loc se afla SUA, cu o investitie ce depaseste 34 de milioane de dolari, mai mult de un sfert din totalul capitalului strain investit in Arad din 1990.
Un grup de firme din Italia intentioneaza sa concesioneze de la Primaria Târgu Carbunesti o suprafata de teren construibil. Investitorii vor sa construiasca mai multe fabrici, creând, astfel, peste 300 de locuri de munca.
Sponsorul oficial al echipei AC Milan intentioneaza sa investeasca milioane de dolari in România. Astfel, comuna Camaras, Cluj, este prima comuna româneasca beneficiara a unei investitii integral straine pentru introducerea gazului. Directorul general al concernului italian CPL Concordia crede, insa, ca refuzul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale de a elibera autorizatiile de functionare ii blocheaza investitiile. Alte 30 de comune din judetul Cluj asteapta sa le vina rândul, iar firma italiana a fost asaltata cu solicitari similare din alte judete ale Transilvaniei.
Reabilitarea si extinderea sistemului de alimentare cu apa potabila si canalizare a municipiului Cluj-Napoca atrag investitorii, autoritatile clujene dispun de 60 de milioane de euro din fonduri ISPA pentru finantarea acestui proiect. Douazeci de investitori, majoritatea straini, se bat pentru a obtine lucrarile mentionate si au efectuat vizite pentru a urmari traseul lucrarilor. Pe de alta parte, judetul Cluj beneficiaza de investitii venite preponderent de la unguri. Cu toate acestea, conform statisticilor, investitiile straine sunt, insa, in cadere.
In ultima perioada, s-a remarcat o crestere a numarului de investitori straini, dornici sa contribuie la dezvoltarea economica a României. Insa, nu in putine cazuri, acestea se lovesc de mecanismele legale incete, lucru care ingreuneaza investitiile.

Madalina Bucheru

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=76192

Publicat de la data nov. 18 2003. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

22 august 2019, 7:18
 

N
Soare
20°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 20°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 63%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 6:26
Apus: 20:10
Prognoza 23 august 2019
Zi
 

NE
Parţial însorit cu furtună
33°C
Vânt: 14 km/h NE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NE
Parţial înnourat
22°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 21-08-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 21, 22, 23 august; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : disconfort termic; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: disconfort termicInterval de valabilitate: 21, 22, 23 augustZone afectate: conform textului       În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat îndeosebi în […]

Loto

Horoscop

  • 225.254 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team