Invitație pentru studenți la Festivalul„Les Films de Cannes à Bucarest”

Între 18-27 octombrie 2019, va avea loc cea de-a 10-a ediție a FestivaluluiLes Films de Cannes à Bucarest” .

Pe perioada festivalului, Asociația Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, ca și în anii precedenți, va continua să organizeze  ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

Astfel, în zilele de 24, 25 și 26 octombrie va avea loc cea de-a patra ediție a Managing Talents,  programul care își propune să intermedieze întâlnirea dintre actori români și agenți de casting și de reprezentare din alte țări.

Ediția de anul acesta propuneun masterclass susținut de agentul de casting Manuel Puro, un profesionist care a lucrat alături de Guillermo del Toro, Cate Blanchett sau Rachel Weisz și o sesiune deschisă de casting pentru roluri în filmul Tata mută munții, de Daniel Sandu, o producție Mobra Films.

O premieră anul acesta, conferința Cum citim un scenariu? , va avea loc vineri, 25 octombrie, la Cinema Elvire Popesco.

Se scriu mii de scenarii anual, dar după mult mai puține chiar se realizează filme.

Cine decide care scenariu va conduce la un film bun și pe ce criterii? Incercăm să aflăm acest răspuns într-o discuție cu doi experți : Jacques Akchoti, care predă această materie la școală franceză de cinema La Femis și Nicolas Livechi reader profesionist de scenarii de cinema și tv series pentru Why Not Productions (Franța).

Organizatorii Festivalului Les Films de Cannes à Bucarest au o ofertă tentantă pentru studenții de la Universitatea Hyperion:

– îi invită la  toate workshopurile și masterclass-urile din festival;

le oferă  un set de bilete la anumite proiecții  și

acces la proiecțiile„Les Films de Cannes a Bucarest”în baza carnetului de student, în limita locurilor disponibile.
Avand in vedere că proiecțiile festivalului sunt extrem de cerute, recomandăm sălile mari pentru ca șansele de a intra să fie mai mari.

 

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.