Ion Cristoiu, la Gold FM: „Episodul 15 martie 1990 a fost o diversiune care a dus la înființarea SRI”

Invitat în emisiunea „Ce-i în gușă, și-n căpușă”, realizată de Cozmin Gușă la Gold FM, jurnalistul și scriitorul Ion Cristoiu a detaliat pe marginea implicațiilor serviciilor secrete în momentul 15 martie 1990.

În evenimente de acest gen sunt implicate mai multe servicii secrete și fiecare își duce la capăt partitura. Când a căzut Ceaușescu, fiecare a început să lucreze pe cont propriu. Când serviciile au căzut la pace, aveam premier”, a spus Ion Cristoiu, la Gold FM.

Întrebat despre resorturile înființării SRI în cea perioadă, Ion Cristoiu a afirmat că în decembrie 1989, ofițerii de securitate care aveau firme în străinătate și care trebuiau să vină să aducă banii în țară „au rămas cu banii”.

Momentul 15 martie a facilitat înființarea SRI, care nu s-ar fi putut face în mod normal în condițiile aversiunii opiniei publice față de tot ce însemna fosta Securitate. 15 martie a fost o diversiune care a dus la înființarea SRI”, a spus Ion Cristoiu.

Referindu-se la ideile revanșarde și revizioniste puse pe seama unora dintre guvernele de la Budapesta, Ion Cristoiu a afirmat că „unitatea și integritatea teritorială a României ține exclusiv de istorie”.

Nicio eventuală schimbare de teritoriu nu se va putea face vreodată fără aprobarea marilor puteri, oricare vor fi la acel moment”, a declarat Ion Cristoiu, la Gold FM.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.