Ion Cristoiu, la Gold FM: „Ideea că în România există antisemitism este o operațiune concertată”

Invitat în emisiunea „Ce-i în gușă, și-n căpușă”, realizată de Cozmin Gușă la Gold FM, jurnalistul Ion Cristoiu a detaliat pe marginea lansării ideii că în România ar exista antisemitism.

„În contextul e-mailului primit de actrița Maia Morgenstern și al lansării ideii că în România există antisemitism, autoritățile române aveau datoria să dea maximă prioritate identificării și numirii publice a autorului acelei amenințări, precum și motivelor care l-au îndemnat să facă asta. Ambiguitatea și întârzierea fac mai mult rău, întrucât o astfel de etichetă pe seama României este ceva cu care nu ne putem juca. Ideea că în România există antisemitism este clar o operațiune concertată”, a spus Ion Cristoiu.

Referindu-se la atitudinea politicienilor români, jurnalistul a declarat că de la nivelul reprezentantului Guvernului României s-a vorbit despre „un atac antisemit”.

Odată făcută legătura dintre acest incident și existența unui partid considerat de reprezentantul Guvernului ca fiind antisemit și fascist, eticheta este fabricată. Iar politrucii români s-au grăbit să vorbească pe același ton, chiar dacă nici nu știau despre ce este vorba”, a spus Ion Cristoiu, la Gold FM.

Reamintim că deputatul PNL, Alexandru Muraru a afirmat că „Poliția trebuie să ancheteze de urgență cazul atacului antisemit la adresa directoarei Teatrului Evreiesc de Stat, Maia Morgenstern, și să ia în considerare că parlamentari ai AUR elogiază criminali de război de la tribuna Parlamentului, încurajând astfel acțiunile antisemite”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.