O rețea enormă de dezinformare lucrează pentru India în inima Europei

O foarte influentă, extinsă și discretă, dacă nu de-a dreptul secretă, rețea de dezinformare care activează la Bruxelles se află în slujba intereselor Indiei și ale Guvernului Narendra Modi.

Creată și susținută de compania Srivastava, această rețea „este de o magnitudine pe care nu am mai văzut-o”, după cum punctează Kevin Limonier, lector în cadrul Institutului Francez pentru Geopolitică.

După luni de investigații, organizația non-guvernamentală DisinfoLab a relizat un document de 100 de pagini în care este relevată întinderea colosală și, mai ales, impactul activității acestui organism „care dezinformează la o scară și cu efect comparabile cu ale interferenței Rusiei în alegerile din SUA, din 2016”, explică Ben Nimmo, expert în mijloace de dezinformare în cadrul companiei de analiză Graphika, potrivit solidnews.ro.

Potrivit autorilor raportului, de 15 ani funcționează această rețea indiană, care a reușit să rămână „sub radar” grație în primul rând dezinteresului europenilor față de această țară îndepărtată, chiar dacă este emergentă și de dimensiuni apreciabile. În ultima perioadă, însă, activitatea s-a a fost intensificată și bine pusă la punct, cu sute de site-uri, zeci de ONG-uri-marionetă și sute de furnizori de știri false, toate acestea servind intereselor puterii de la New Delhi.

Grupul Srivastava se prezintă ca având „interese” de toate felurile – resurse nturale, energie verde, aviație, consultanță, sănătate, ziare și edituri.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.