Isărescu exclude varianta avalanşei de scumpiri

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, consideră că impactul noilor taxe şi impozite anunţate de Guvern va fi „limitat undeva la 0,2%”, fiind de părere că nu va exista o „avalanşă de scumpiri”.

 Isarescu consideră ca ceea ce a făcut premierul Victor Ponta este corect, spunând că erau de aşteptat unele corecţii, fie pe partea de venituri, fie pe partea de cheltuieli, însă Guvernul a hotărât să recurgă la ambele măsuri.

„Conform datelor noastre preliminare şi unor prime evaluări pe baza unor modele pentru că avem aşa ceva, impactul (n.r. noile taxe şi impozite anunţate de Guvern) este limitat undeva la 0,2% şi consecinţele în lanţ sunt de asemenea limitate. Probabil că vom schimba doar balanţa riscurilor de la un echillibrată la una uşor în creştere”, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

„Nu vedem deloc o avalanşă de scumpiri, scumpiri în lanţ. Acestea sunt tabu-urile noastre de 20 de ani încoace. Impactul este limitat. Erau de aşteptat unele corecţii, fie pe partea de cheltuieli, fie pe partea de venituri. Până la urmă Guvernul a hotărât să meargă pe ambele”, a declarat Mugur Isărescu.

În ce priveşte negocierile cu FMI pentru bugetul din 2014, guvernatorul BNR spune că prognoza de creştere economică pentru 2014, de 2,2%, este „realistă şi prudentă”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.