Israelul va elibera mai mulți deținuți palestinieni

Autoritățile israeliene au anunțat că vor elibera 26 de prizonieri palestinieni, înaintea reluării negocierilor de pace cu partea palestiniană, se arată într-o declarație oficială.

În urma deciziei guvernului israelian, Serviciul Israelian al Penitenciarelor a publicat lista cu numele celor 26 de deținuți ce urmează a fi eliberați înaintea demarării negocierilor.

Lista detaliată, publicată la scurt timp după anunț, include numele deținuților, infracțiunile lor, data arestării și numele victimelor acestora.

Cabinetul premierului Benjamin Netanyahu a declarat că un consiliu a decis ce deținuți vor fi eliberați în următoarele două zile, în cadrul primei dintre cele patru etape ale eliberării a 104 deținuți palestinieni, în funcție de progresul negocierilor de pace.

Majoritatea deținuților au fost arestați pentru omor, cinci dintre ei sunt complici la omor și unul – de răpire și omucidere.

Aproape toți deținuții au fost arestați până în 1994, unul singur fiind arestat în 2001.

Paisprezece deținuți vor fi transferați în Fâșia Gaza și ceilalți doisprezece în Cisiordania.

Cei trei miniștri care au făcut parte din consiliul care a stabilit identitatea celor ce vor fi eliberați, Ministrul Apărării Moshe Yaalon, Ministrul Justiției Tzipi Livni și Ministrul Științei și Tehnologiei Yaakov Peri, au subliniat că, în cazul în care vreunul dintre cei eliberați va relua activitățile ostile Israelului, acesta își va ispăși întreaga sentință.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.