Iubirea de Sfântul Valentin și ignoranța de după

Era noapte când Matei, colegul și bunul meu prieten, m-a sunat. Era trist, dezamăgit de tot de toate și foarte obosit de aparențe. Nu avea puterea nici să vorbească. Am stat acolo, minute întregi, i-am ascultat tăcerea si i-am simțit durerea adâncă din suflet. Cu lacrimi în glas și în ochi și fără nicio altă introducere m-a întrebat:”de ce? De ce oamenii nu mai știu să iubească cu adevărat? De ce se ascund după aparențe, de ce, de ce?” Am înțeles că însăși viața lui era doar o aparență, iar ceea ce trăia cu adevărat era foarte departe de ceea ce eu credeam că trăiește. Știam că iubește și că este iubit. De Clara, marea lui iubire din facultate. Știam că, de un an împarte cu ea visele, viața, gândurile și sufletul lui. Știam că nu știu nimic, dar aflam că el se simte asemenea unui ursuleț căruia i s-a stricat mecanismul interior și care a fost aruncat într-un colț rece al vieții și asta pentru că, după ce de Sfântul Valentin, Clara i-a pus inimioare pe pagina lui de de pe o rețea de socializare, a doua zi, s-a uitat la el ca la un străin, unul care a venit de nicăieri și care i-a invadat viața și sufletul.

  Matei mi-a povestit că viața lui este asemenea unui film, un film în care el, personajul principal este iubit în salturi, de maxim 4 ori pe an, de ziua lui, de Sfântul Valentin, de Paști și de Crăciun, ocazii în care bomboanele de ciocolată, inimioarele, cadourile și zâmbetele iau locul indiferenței,    al umilinței sufletești și al singurătății în doi. Îl ascultam atentă pe Matei și mă gândeam oare câți oameni, trăiesc exact ceea ce trăiește el, oare câți oameni, se simt iubiți pe 14 Februarie iar a doua zi se simt asemenea unei corăbii naufragiate în furtuna vieții, oare câți oameni se prefac că iubesc, ca, a doua zi, să uite să își întrebe omul de langă ei ce le face sufletul, să îl întrebe cum este, să îl întrebe dacă este fericit sau dacă este trist, să îi mângâie sufletul și viața, să îl iubească, să fie prezenți, acolo, lângă el, să aducă lumină și bucurie în sufletul lui când grijile vieții îl îngenunchează, să îl facă să râdă, atunci când lacrimile din suflet tâșnesc asemenea unor șuvoaie ce parcă vor să măture totul în calea lor, să îl încurajeze, atunci când își simte fricile trezindu-se în el….

  Dragostea nu înseamnă doar bomboane de ciocolată oferite numai în anumite ocazii! Dragostea nu înseamnă numai Sfântul Valentin! Adevărata dragoste înseamnă fiecare clipă pe care o trăim lângă omul pe care am ales, de bună voie, să îl adăpostim în sufletul nostru. Dragostea înseamnă ceea ce trăim și simțim în fiecare moment, înseamnă acele momente în care ne luăm omul drag în brațe și ne odihnim pe umărul lui gândurile și sufletul, acele momente în care îl luăm în brațe și, astfel, prin îmbrățișarea noastră, îi dăm putere, îi dăm siguranță, îl facem să simtă că nu este singur. Dragostea înseamnă acele momente de intimitate sufletească, în care povestim cu omul drag despre tot ceea ce simțim, despre tot ceea ce ne bucură, despre tot ceea ce ne doare,  povestim despre altarele prăbușite din viață și din sufletul nostru, povestim despre universurile pe care dorim să le construim alături de el, povestim despre pasiunile lui și ale noastre, despre tot ceea ce este al nostru, atât de curat și atât de sfânt!

  Dragostea nu se trăiește și nu se simte în salturi. Ea se trăiește și se simte în fiecare zi, în fiecare clipă, cu fiecare respirație, cu fiecare bătaie de inimă. Dragostea nu crede și nu are nevoie de aparențe. Ea are nevoie doar de două suflete sincere, dispuse să împartă împreună un drum, o viață, un destin, un timp de suflet, de amintiri, de trăiri, de întreg și iubire infinită!

 

Alexandra Mihai,

Montreal

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.