Japonia a lansat cu succes un nou satelit pentru a supraveghea Coreea de Nord

Japonia a lansat cu succes în spațiu vineri o rachetă purtătoare a unui satelit care va îndeplini funcții de supraveghere terestră și maritimă, între care colectarea de informații despre programul de înarmare al regimului de la Phenian, transmite EFE.

Racheta, model H-2A, a fost lansată azi-noapte, de la baza Tanegashima, așa cum au programat JAXA (agenția niponă de explorare spațială) și fabricantul aerospațial Mitsubishi Heavy Industries.

Lansarea acestei rachete, prevăzută pentru joi, a fost amânată ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile.

Acest tip de satelit este proiectat pentru a captura imagini terestre și maritime de la sute de kilometri altitudine și este utilizat pentru a supraveghea, între altele, facilitățile de unde Coreea de Nord își realizează testele de rachete balistice.

Regimul condus de Kim Jong-Un a realizat 20 de teste cu rachete și două încercări nucleare anul trecut, iar la începutul acestei luni a probat alte patru proiectile balistice, dintre care unul a căzut la numai 200 de kilometri de coasta niponă.

Japonia are în prezent pe orbită șase sateliți care acoperă toată suprafața terestră. Aceștia realizează fotografii în timpul zilei în timp ce radarele sunt responsabile cu monitorizarea pe timp de noapte sau atunci când există condiții meteorologice proaste.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.