Tarom renunţă la zborurile internaţionale de pe aeroportul din Iaşi

Tarom renunţă să opereze zborurile internaţionale directe spre Madrid şi Munchen de pe aeroportul din Iaşi, asta după ce luna aceasta va renunţa şi la zborurile spre Torino, Bologna şi Roma.

Compania naţională Tarom nu va mai opera zboruri directe de la Iaşi la Munchen din luna mai, a confirmat pentru ECONOMICA.NET reprezentantul biroului din Munchen.

Tarom nu va mai zbura direct de la Iaşi nici spre Madrid, şi nici spre Londra. Sistemul de rezervări nu arată disponibilitate pentru zboruri directe, ci doar cu escală. Un alt zbor direct al companiei era şi cel spre Tel Aviv, pentru care nu pot fi cumpărate decât bielte tot cu escală, la Bucureşti.

Problema? Disponibilitatea avioanelor. Anul trecut, Tarom a retras din flotă modelele A310 şi caută încă din august să închirieze două avioane care să le înlocuiască.

Contactat de ECONOMICA.NET, directorul aeroportului din Iaşi, Alexandru Anghel, spune că s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Tarom şi că nu a fost luată o decizie definitivă. „Încă nu este luată o decizie definitivă privind programul de vară. Încercăm şi cred că vom reuşi să nu pierdem nicio destinaţie. În momentul în care Tarom renunţă la o destinaţie, va fi preluată de alţii”, mai spune directorul aeroportului”, mai spune Anghel.

De intrarea pe aeroportul din Iaşi este interesată compania Ryanair, care s-a întâlnit cu reprezentanţii aeroportului. „Putem spune că s-a bătut palma atunci când apar destinaţii noi. Teoretic, da, există interes”, ne-a mai declarat Alexandru Anghel.

Dacă Tarom renunţă definitiv la zborurile internaţionale de la Iaşi, va rămâne doar cu zborul intern spre Bucureşti, pe care are concurenţă cu cei de la Blue Air.

Mai mulţi pasageri şi-au exprimat nemulţumirea faţă de decizia luată de companie, care nu a anunţat pasagerii, şi care nu au putut lua legătura cu reprezentanţii de la call center.

Contactaţi de ECONOMICA.NET, reprezentanţii Tarom nu au oferit încă o poziţie oficială.

Sursa: ECONOMICA.NET

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.