Japonia dezvoltă rachete noi. Pentru apărare

Japonia a anunţat că va dezvolta noi rachete care vor putea lovi nave de război la distanţe mai mari în jurul arhipelagului său sud-vestic Okinawa, inclusiv în apropierea insuliţelor disputate cu China în Marea Chinei de Est, transmite Reuters.

”Mediul de securitate din jurul insulelor noastre sud-vestice a devenit dur. Trebuie să răspundem într-un mod adecvat”, a afirmat ministrul Apărării, Nobuo Kishi, într-un briefing de presă.

Rachetele vor permite Japoniei să-şi extindă strategia menită să oprească forţe străine să opereze liber în ape din apropierea teritoriului său.

Guvernul de la Tokyo a mai aprobat construirea a două nave de război ce vor fi dotate cu sisteme antirachetă Aegis. Sistemul de apărare are ca obiectiv apărarea ţării în afara ameninţărilor cu rachete balistice ale regimului nord-coreean.

De asemenea, ministerul japonez al Apărării a informat că americanii de la Lockheed Martin, compania producătoare a avionului F-35, vor ajuta Japonia să construiască un nou avion „invizibil”, care să devină operaţional până la mijlocul anilor 2030, astfel încât Japonia să ţină ritmul cu progresele tehnologice în materie ale Chinei.

Lockheed se va asocia în acest proiect cu Mitsubishi Heavy Industries (MHI), refăcându-se astfel un parteneriat care a dezvoltat ultimul avion de luptă al Japoniei, F-2, în urmă cu trei decenii.

În scopul de a asigura interoperabilitatea cu Statele Unite, vom începe acest proiect împreună anul viitor”, a precizat ministerul.

Noile avioane F-3 vor înlocui aparatele F-2, costurile proiectului fiind estimate la circa 40 miliarde de dolari.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.