Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Japonia vrea să îngheţe pământul pe care se află centrala nucleară Fukushima

Publicat: duminică, 08 decembrie 2013

Măsurătorile arată un nivel de 25 de unităţi sievert pe oră înregistrat într-o conductă care transportă gaze din clădirea în care se află reactoare nucleare topite în urma dezastrului din martie 2011. Acest nivel este cel mai ridicat detectat vreodată în afara unei clădiri care adăposteşte un reactor nuclear şi este atât de periculos încât o persoană moare la 20 de minute de la expunerea la aceste radiaţii.

Conducta în cauză a fost folosită în urmă cu doi ani pentru a transporta gazele emanate de reactoarele topite spre sistemul de ventilaţie, aflat la o înălţime de 120 de metri, transmite NHK, organizaţia media de stat a Japoniei.

Reacţia din partea Tepco, operatorul centralei nucleare de la Fukushima, nu a reuşit să calmeze îngrijorările apărute: „substanţele radioactive ar putea rămâne în interiorul conductei”, au transmis reprezentanţii companiei nipone de utilităţi.

Însă, în contextul manierei controversate în care Tepco a administrat până acum criza radioactivă de la centrala Fukushima-Daiichi, temerile rămân ridicate.

Tokyo Electric Power Company (Tepco) a recunoscut în urmă cu câteva luni că, de la cutremurul şi tsunami-ul din martie 2011, scurgerile radioactive au continuat practic fără întrerupere. Compania face eforturi pentru a stopa scurgerile, după ce apa folosită pentru răcirea reactiarelor nucleare nu a fost depozitată corespunzător şi a curs în apele oceanice.

Reacţia neadecvată a Tepco a determinat guvernul nipon să se implice direct în eforturile pentru stoparea scurgerilor. Printre măsurile luate în calcul de Executivul de la Tokyo se numără îngheţarea pământului pe care se află reactoarele şi realizarea unor scurgeri controlate către oceanul planetar.

Guvernanţii niponi iau în calcul utilizarea criogeniei în cel mai recent efort de a opri scurgerile radioactive care se pare că s-au produs constant în ultimii doi ani, după ce, în martie 2011, reactoarele nucleare de la Fukushima au fost avariate grav de un tsunami generat de un cutremur puternic.

Japonia ar putea vărsa apele contaminate de la Fukushima în ocean

Autorităţile nipone de reglementare a energiei nucleare au reiterat luni posibilitatea de a devărsa apa contaminată de la Fukushima în apele oceanice, după ce compania energetiă Tepco a recunoscut că, de la dezastrul din 2011, au avut loc constant scurgeri radioactive, care nu au fost stopate nici până în prezent.

Japonia rămâne fără energie nucleară

Înainte de dezastrul de la Fukushima, Japonia era al treilea producător mondial de energie nucleară. Acum, ultimul reactor activ se va închide săptămâna viitoare.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=19560

Publicat de la data dec. 8 2013. Categorii Mediu.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 octombrie 2019, 23:54
 

N
Ceaţă
15°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 15°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 87%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:36
Apus: 18:24
Prognoza 21 octombrie 2019
Zi
 

ENE
Predominant însorit
24°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

ENE
Parţial înnourat
10°C
Vânt: 0 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 234.981 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team