Joi la One World Romania 10

Joi, 16 martie, programul One World începe la ora 14:30 cu proiecția dedicată liceenilor a documentarului „White Rage”. Regizorul Arto Halonen va sta de vorbă cu cei prezenți după proiecția filmului. El va fi prezent pentru dezbateri și la proiecția dedicată publicului larg, programată la Cinema Muzeul Țăranului, de la ora 18:30.

Ziua continuă la Rezidența Scena9, unde vom discuta „Fără frică despre violența domestică”.Dezbaterea de joi este organizată în colaborare cu Fundația Sensiblu, care a creat, începând din 2002, mai multe programe în sprijinul victimelor violenței domestice. Dezbaterea va fi moderată de Andreea Braga (Centrul FILIA) și îi are ca invitați pe Laura Andrei (președinte Tribunalul București), Oana Sandu(jurnalist DoR), Andra Croitoru (secretar de stat ANES), Aurelian Bocan (inspector principal de poliție în cadrul Serviciului de analiză și prevenire a criminalității) și Claudia Bădica (psihoterapeut, Fundația Sensiblu).

Ca de obicei, după fiecare proiecție din festival vor avea loc scurte dezbateri. Lista completă a participanților la aceste dezbateri de joi, 16 martie, este disponibilă aici. Dacă vreți să vedeți cum au fost primele zile de festival, găsiți clipuri aici (galerie foto & video).

Anul acesta veți primi în fiecare zi de #OWR10 câteva recomandări din partea selecționerilor Mona Nicoară și Adina Brădeanu și a directorului festivalului, Alexandru Solomon. Iată ce vă recomandă Alexandru Solomon din programul de joi: „Pentru joi, vă propun două trasee prin sălile de cinema: unul pentru cei îngrijorati de violența politică de ieri și de azi, celălalt pentru cei mai preocupați de violența domestică.
Prima variantă începe la ora 18 la Eforie cu „Maladia Haider”, un portret pasionant al primului lider european de extremă-dreaptă care s-a apropiat înspăimântător de putere înainte să moară într-un bizar accident de mașină. Puteți rămâne în aceeași sală pentru „O viață germană”, (ora 20:30) în compania regizorului Roland Schrotthofer. Pe chipul brăzdat de riduri al fostei secretare a lui Goebbels se citește un secol de istorie plin de compromisuri, lașități și inconștiență politică, o combinație care amenință să ne ducă și astăzi de râpă.
Celălaltă opțiune este să mergeți la MȚR, unde, la ora 18, finlandezul Arto Halonen prezintă „Furia albă”, furia unui copil chinuit de colegii lui și care ajunge să plănuiască o ucidere în masă. În continuare, de la 20:30, „Insulta” strânge laolaltă povești emoționante despre urmele adânci lăsate în psihicul nostru de cruzimea celorlalți. Realizatoarea Gertraud Schwarz va fi alături de voi.
Desigur, nimic nu vă oprește să împletiți cele două trasee:)
Si dacă vreți să luati un pic de altitudine poetică, mergeți la „Samuel printre nori” (Elvire Popesco, ora 18), care vă va transporta pe vârful muntelui Chacaltaya din Bolivia, în compania celui mai empatic gestionar de pârtie de schi care așteaptă de ani de zile venirea zăpezii. Vă veți întâlni și cu regizorul Pieter van Ecke.
Faceți o alegere, niciuna nu vă va dezamăgi!
Pentru mai multe informații despre festival, puteți scrie pe adresa info@oneworld.ro. Sunteți invitați  pe site, facebook și youtube cu mai multe știri despre ce veți vedea la One World Romania 2017! Nu uitați că biletele pentru festival sunt disponibile pe site-ul Eventbook. Festivalul are loc în perioada 13-19 martie la Cinema Eforie, Cinema Union, Cinema Elvire Popesco, Sala Horia Bernea – Cinema Muzeul Țăranului și Rezidența Scena9.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.