Judecătoria Sectorului 1 i-a redus taxa de timbru Danei Patriciu

Judecătoria Sectorului 1 i-a redus taxa de timbru judiciar Danei Patriciu, de la peste 400 de milioane de lei, la aproape 76 de milioane. Magistraţii au mai decis ca taxa să poată fi plătită eşalonat.

Iniţial, Judecătoria Sectorului 1 a respins cererea Danei Patriciu de ajutor public, dispunând ca aceasta să plătească taxa de timbru în valoare de 435.600.000 de lei, în dosarul în care solicită partajarea averii soţului ei, Dinu Patriciu.

„Respinge cererea de ajutor public ca neîntemeiată. Dispune citarea reclamantei cu menţiunea de a achita taxa de timbru în cunatum de 435.600.000 lei plus 5 lei timbru judiciar, sub sancţiunea anulării cererii ca netimbrată. Cu drept de cerere de reexaminare în termen de 5 zile de la comunicare”, potrivit deciziei instanţei Judecătoriei Sectorului 1.

Judecătoria Sectorului 1 a început în 6 februarie discuţiile în dosarul în care soţia omului de afaceri Dinu Patriciu solicită partajarea averii şi o jumătate din totalul acesteia.

 Dana Patriciu a cerut atunci ajutorul public, respectiv scutirea de la plata taxei de trei la sută din suma de 2,3 miliarde de euro cât ar reprezenta, potrivit acesteia, averea totală a soţului ei, Dinu Patriciu.

Instanţa a dispus atunci ca mai multe instituţii să trimită informaţii privind veniturile impozabile ale soţilor Patriciu, conturile deschise pe numele acestora, bunurile mobile şi imobile impozabile, precum şi societăţile comerciale în care au calitatea de asociat sau administrator.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.