Junk-food alterează pe viață flora intestinală a copiilor

O cercetare de dată recentă a pus în evidență faptul că junk-food dăunează grav și definitiv florei intestinale a copiilor.

Potrivit experților de la Universitatea din California-Riverside, chiar dacă mulți adulți trec la o alimentație sănătoasă după ce în copilărie s-au hrănit greșit, este prea târziu, întrucât daunele de la nivelul intestinal sunt ireversibile.

Ceea ce am constatat din testele pe animale de laborator este echivalent cu ce se întâmplă cu oamenii – expunerea la o dietă de tip occidental, cu prea multe grăsimi și zahăr în exces, a demonstrat alterarea florei microbiene la ani după trecerea perioadei de pubertate. Practic, nu suntem doar ceea ce mâncăm în prezent, ci și ceea ce am mâncat în copilărie”, detaliază cercetătorul Theodore Garland.

Potrivit rezultatelor studiului, nu există nicio formulă, oricât de generatoare de efecte benefice, care să poată reda sănătatea intestinală a adulților care au fost expuși la junk-food în copilărie.

Chiar dacă se menține un regim alimentar foarte sănătos și se fac regulat exerciții fizice, flora microbiană a acestor persoane va rămâne definitiv mai săracă decât a celor care au crescut cu o dietă mai sănătoasă, în special am constatat lipsa unei bacterii care are un mare impact asupra capacității de metabolizare a carbohidraților”, arată un comunicat al universității, potrivit solidnews.ro.

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.