Jurnal de litoral. Topul lucrurilor bune și rele

Litoralul românesc e în declin. Unii spun că l-au învins stațiunile din Bulgaria, alții arată cu degetul spre hotelierii și comercianții care au crescut prețurile și nu prea au făcut investiții.

Stațiunile românești de la Marea Neagră nu s-au scufundat de tot, dar par că au nevoie de o gură de oxigen și așteaptă soluții salvatoare pentru a ieși din umbra locurilor de vacanţă din Bulgaria. Pe baza opiniilor exprimate de specialiști și turiști, Yahoo! News a făcut două topuri cu lucrurile pozitive și negative de pe litoralul românesc.

Topul lucrurilor negative pe litoralul românesc:

1. Investițiile în renovarea hotelurilor au fost foarte mici. Cu câteva excepții, vechile hoteluri construite în vremea comuniștilor au rămas aproape neschimbate, atât la exterior, cât și în interior.

2. Lipsa personalului calificat. Hotelierii și cei care oferă servicii turistice pe litoralul românesc lucrează, de cele mai multe ori, cu muncitori sezonieri și neinstruiți în domeniu.

3. Oferta este foarte slabă în ceea ce privește activitățile de relaxare și distracție în afara plajei. Totul se reduce la cluburi și câteva parcuri de distracție.

4. Spațiile verzi sunt neîngrijite, iar în afară de reparații la străzi și trotuare nu s-au făcut investiții în zona de peisagistică.

5. Multe clădiri lăsate în paragină sau scoase la vânzare nu sunt acoperite sau îngrădite.

 

Continuarea materialului pe Yahoo News

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.