Vizită pe şantierul viitorului Muzeu al Culturii Romilor

Viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea, a participat ieri, 26.07.2013, la o întâlnire cu reprezentantul organizației Romano Boutique, Ciprian Necula, doamna Aurora Ailincăi – Consiliul Europei și domnul Dominique Be, reprezentantul DG Employment, Comisia Europeană.

Întrevederea a avut loc la șantierul viitorului Muzeu al Culturii Romilor, din cartierul Giulești și a avut ca teme principale:

– prezentarea proiectului Muzeului, a programelor culturale pe care Asociația Romano Boutique le are în vedere;
– rolul de centru comunitar al acestui proiect și colaborarea dintre Primărie și Asociație,
– posibilitățile de sprijin pe care Consiliul Europei și Comisia Europeană le au pentru a susține eforturile comune ale organizației și ale Primăriei Sectorului 6.

În cadrul întâlnirii, Viceprimarul Gabriel Petrea a evidențiat colaborarea bună pe care autoritățile locale o au cu organizația Romano Boutique și rezultatele concrete ale demersurilor comune precum și planurile pentru viitoarele colaborări. De asemenea, au fost abordate teme legate de importanța finanțărilor europene în contextul inițiativei Comisiei Europene, European Alliance of Cities and Regions for Roma Inclusion, la care este parte.

„Consider ca fondurile europene reprezintă cea mai importantă sursă de finanțare pentru dezvoltarea unor cartiere sărace, precum Giuleștiul. Dacă în trecut administrația locală n-a acordat suficientă atenție fondurilor europene, acum lucrurile s-au schimbat, iar contactele noastre periodice cu instituțiile europene o dovedesc. De la infrastructură și până la educație și locuri de muncă, problemele trebuie abordate integrat, în virtutea unei viziuni, a unei strategii, cu atât mai mult cu cât vorbim de o comunitate multietnică. Primăria Sectorului 6 înțelege și acordă atenție problemelor comunității rome din sector – sărăcie, discriminare, acces la servicii”, a precizat Viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.