Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Vizită pe şantierul viitorului Muzeu al Culturii Romilor

Publicat: sâmbătă, 27 iulie 2013

Viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea, a participat ieri, 26.07.2013, la o întâlnire cu reprezentantul organizației Romano Boutique, Ciprian Necula, doamna Aurora Ailincăi – Consiliul Europei și domnul Dominique Be, reprezentantul DG Employment, Comisia Europeană.

Întrevederea a avut loc la șantierul viitorului Muzeu al Culturii Romilor, din cartierul Giulești și a avut ca teme principale:

– prezentarea proiectului Muzeului, a programelor culturale pe care Asociația Romano Boutique le are în vedere;
– rolul de centru comunitar al acestui proiect și colaborarea dintre Primărie și Asociație,
– posibilitățile de sprijin pe care Consiliul Europei și Comisia Europeană le au pentru a susține eforturile comune ale organizației și ale Primăriei Sectorului 6.

În cadrul întâlnirii, Viceprimarul Gabriel Petrea a evidențiat colaborarea bună pe care autoritățile locale o au cu organizația Romano Boutique și rezultatele concrete ale demersurilor comune precum și planurile pentru viitoarele colaborări. De asemenea, au fost abordate teme legate de importanța finanțărilor europene în contextul inițiativei Comisiei Europene, European Alliance of Cities and Regions for Roma Inclusion, la care este parte.

„Consider ca fondurile europene reprezintă cea mai importantă sursă de finanțare pentru dezvoltarea unor cartiere sărace, precum Giuleștiul. Dacă în trecut administrația locală n-a acordat suficientă atenție fondurilor europene, acum lucrurile s-au schimbat, iar contactele noastre periodice cu instituțiile europene o dovedesc. De la infrastructură și până la educație și locuri de muncă, problemele trebuie abordate integrat, în virtutea unei viziuni, a unei strategii, cu atât mai mult cu cât vorbim de o comunitate multietnică. Primăria Sectorului 6 înțelege și acordă atenție problemelor comunității rome din sector – sărăcie, discriminare, acces la servicii”, a precizat Viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=10903

Publicat de la data iul. 27 2013. Categorii BUCUREȘTI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

7 aprilie 2020, 15:38
 

NE
Soare
18°C
14 km/h
Perceput de temperatură: 18°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 13%
Vânt: 14 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
UV-Index: 3
Răsarit: 6:46
Apus: 19:51
Prognoza 8 aprilie 2020
Zi
 

NNE
Soare
19°C
Vânt: 7 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 6
Noapte
 

NNV
Senin
4°C
Vânt: 4 km/h NNV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 6
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 280.714 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team