Jurnal Politic (9)

Luna ce tocmai s-a încheiat, octombrie, a fost cu adevărat plină de evenimente care au implicat prezența OADO în calitate de partener la diferite Congrese și întâlniri cu adevărat selecte, cu oameni din elita țărilor participante. A debutat la început de octombrie cu Congresul Mondial al IPA-INTERNAȚIONAL, amânat doi ani la rând din cauza pandemiei păcătoase de COVID-19 și a restricțiilor impuse la nivelul întregii planete de altfel greu încercate. Congresul a fost programat să țină la Barcelona, capitala provincii. Catalunya a ținut cu totul deosebit de frumos, cu o climă mediteraneană deosebit de placută, tipică Spaniei. Este țara unde peste un milion de români și-au găsit case și un loc de muncă și aș zice și liniștea pentru familiile lor. Au răspuns cu prezența la acest Congres Mondial un numar de 68 de state din toată lumea.

Eu am mers la acest Congres cu prietenul meu, Emil Sîrbu de curând înnobilat cu titlu de Doctor Honoris Cauza. Delegația IPA-Secția Română, a fost condusă chiar de Președintele ei, în persoana Domnului Mihai Tărtăreanu, însoțit de Secretarul General al Ipa-ului Secția Română, Domnul Cătălin Bălteanu. Desigur că am interferat și pot să spun că au fost 6 zile de neuitat! Faptul că s-au adunat atât de multe țări la acest eveniment, a fost ca o refulare a consecințelor pandemiei de COVID și a faptului ca Congresul a fost amînat 2 ani la rând.

Congresul a debutat cu deschiderea oficială într-o sală de spectacole a complexului hotelier care ne-a găzduit și hrănit regește pe toată perioada lui cu camere, spații și piscine generoase. Eram în jur de 450 de persoane, îmbracate cu uniforme de polițiști de pe toate continentele. Au avut intervenții de la pupitrul scenei, Președintele IPA-Spania Antonio Gomez Montejano, Președintele IPA-INTERNAȚIONAL, domnul Pierre Martin Moulin și Șeful Poliției provinciei Catalunya care permanent au fost agrementate cu momente de muzică clasică de mare rafinament, interpretate cu talent de lucrătorii din cadrul Poliției Spaniole. S-a ținut și un moment de reculegere pentru cel ce timp de 10 ani a fost Președintele IPA-INTERNAȚIONAL Moichal Odiseuss din Cypru- decedat la începutul anului acesta la venerabila vârstă de 83 de ani. S-au schimbat impresii și ne-au bucurat că ne-am reîntâlnit după 2 ani de pauză și mai puțină comunicare. Congresul a luat o decizie specială în ceea ce privește războiul din Ucrania cu delegația Rusiei, care a fost suspendată pentru încă un an din cadrtul IPA-INTERNAȚIONAL, consecință a lipsei de perspectivă în privința unei eventuale păci. Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului (OADO) la cina festivă, a decorat tot bordul IPA-INTERNAȚIONAL cu medalia de aur- Apărătorul Drepturilor Omului de la ECOSOC-ONU și chiar și o mare parte din Președinții țărilor participante, asigurându-și de continuarea lumei colaborării și a susținerii reciproce pentru viitorul apropiat și îndepărtat. (Va urma)

Lord Sir Florentin Scalețchi

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.