Klaus Iohannis, despre recentele evenimente din USL VIDEO

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis a declarat într-o conferinţă de presă că partenerii din USL, membrii PSD, nu au dorit ca negocierile pentru aplanarea stării conflictuale din sânul alianţei să conducă către un rezultat pozitiv. Ceea ce a generat eşecul acestora, mai spune liderul liberal.

Principalele declaraţii ale lui Iohannis:

  • PNL a solicitat exact poziţiile pe care le-a avut şi înainte. Totuşi, iată că au trecut 3 săptămâni şi nu s-a putut realiza această remaniere. Partenerii noştri, PSD, se pare că nu au dorit să se facă aceste schimbări. Dacă la început totul părea că este în regulă, pe parcurs au apărut noi şi noi pretexte. Au fost mai multe runde de negocieri, discuţii.
  • Astăzi tragem concluzia că negocierile pentru remanierea guvernamentală au eşuat. Această situaţie va fi dezbătută la Delagaţia Permanentă a PNL. Acolo se va trage o concluzie.
  • PNL, prin conducerea lui, nu a stabilit să fiu ministru de Interne, ci a propus să fiu ministru de Interne şi vicepremier. Schimbarea guvernului e o simplă formalitate în Parlament. Este evident că nu s-a dorit acest lucru. USD nu a vrut să intre în Parlament cu această modificare.
  • Probabil delegaţia permanentă va constata acelaşi lucru că negocierile au eşuat şi că nu putem continua în această formă de colaborare non-existentă.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.