Sistemul unic informațional de diagnostic molecular s-a lansat și în România

Oncompass, sistemul unic informațional de diagnostic molecular și identificare a celei mai eficiente terapii personalizate țintite, având la bază cele mai avansate teste de diagnostic molecular la nivel mondial, a fost lansat și în România. Oncompass reprezintă un instrument foarte eficient pentru specialiștii oncologi, care astfel pot ghida terapia în cancer și pot alege cea mai eficientă terapie țintită bazată pe identificarea mutațiilor genetice care au determinat apariția și evoluția cancerului, informează un comunicat de presă al KPS Diagnostics Co.
Prezentăm comunicatul de presă:
„Oncompass detectează și analizează 58 de gene, cele mai relevante din punct de vedere clinic și pentru care există corespondență la nivel de terapii țintite, dintr-un total de 138 de gene driver care sunt detectabile la ora actuală și care intervin în apariția și evoluția ulterioară a cancerului. Diagnosticul molecular rezultat în urma acestei analize este integrat ulterior într-un sistem informațional complex și unic în lume, și determină opțiunile terapeutice cele mai eficiente pentru fiecare pacient în parte.

Oncompass este un instrument cu ajutorul căruia medicii specialiști oncologi pot ghida tratamentul pacienților cu cancer, alegând cea mai potrivită terapie atât din cadrul medicamentelor existente pe piață, cât și din cadrul celor aflate în curs de înregistrare, în diverse studii clinice în Europa și în alte regiuni ale globului, facilitând ulterior includerea acestor pacienți în aceste studii.

Peste 30 de medicamente țintite pot fi recomandate de medicii specialiști oncologi pacienților care suferă de cancer și peste 200 de molecule noi fac obiectul studiilor clinice și vor fi înregistrate în viitorul apropiat. Pe baza Oncompass, medicii specialist oncologi din România vor avea posibilitatea de a integra diagnosticul molecular și terapia țintită într-o strategie personalizată fiecărui pacient.

OnCompass, concept revoluționar dezvoltat de compania KPS Diagnostics Co., precum și cele mai noi tendințe în domeniul terapiei personalizate în cancer, au fost prezentate în cadrul unei Expert Meeting care a avut loc la București, și la care au participat cei mai reputați medici oncologi și specialiști din România, precum și fondatorul companiei, dr. Istvan Peták.

Dr. Istvan Peták, specialist oncolog de reputație internațională, a declarat că provocarea actuală în cadrul terapiilor anticancer este asocierea defecțiunilor genetice cunoscute în prezent cu medicamentele anti-cancerigene și cu agenții terapeutici țintiți. “Și în medicină, informația exactă a devenit cheia terapiei personalizate țintite. Sistemul informațional de diagnostic molecular Oncompass oferă premisele unui diagnostic superior și a unei terapii eficiente. Dacă această terapie este corect aleasă, oferă șanse de prelungire a supraviețuirii pacientului. Serviciul informațional Oncompass asigură eficiența maximă a diagnosticului prin calitatea laboratorului de testare, calitatea analizei genetice și a înțelegerii evoluției bolii“, a adăugat dr. Istvan Peták.

Diagnosticul complex și inovator obținut prin efectuarea testelor moleculare Oncompass furnizate de compania KPS Diagnostics Co. crește semnificativ șansele de stopare a evoluției tumorii canceroase și de identificare, de către medicul specialist, a celui mai eficient tratament.

OnCompass este disponibil în România prin Torus Pharma, furnizor de servicii pentru companii farmaceutice și pentru companii care furnizează echipamente și dispozitive medicale”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.