Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Klaus Iohannis: E bine să devenim mai puțin xenofobi economic

Publicat: joi, 10 octombrie 2013

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, apreciază că începerea explorării gazelor de șist din localitatea vasluiană Siliștea de către compania americană Chevron este o veste bună.

„Mi se pare un lucru excepțional de bun. Poate v-ați fi așteptat la altceva. Noi trebuie să știm ce resurse naturale avem. Că le exploatăm pe urmă sau nu, este partea a doua. Dar să stai așa, pe o țară și să nu știi ce ai, mi se pare greșit. Și dacă metode și tehnologii noi permit explorări mai detaliate, mai bune decât cele de dinainte, eu sunt de părere că trebuie făcute. (…) Economia românească funcționează datorită investitorilor străini. Dacă i-am scoate și ar rămâne numai ai noștri, ar rămâne foarte, foarte puțină economie. Și eu cred că politica României în ultimii 23 de ani a fost corectă, în sensul de a atrage investiții străine în România, care vin cu know-how, vin cu expertiza creării locurilor de muncă și creează locuri de muncă. (…) E bine să devenim mai puțin xenofobi economic”, a declarat joi Iohannis, într-o conferință de presă.

Cu toate acestea, Iohannis avertizează politicienii să fie atenţi în cazul explorărilor care au efecte negative asupra mediului.

„Este adevărat că dacă apare o consecință negativă, atunci ea apare în locul în care se petrece exploatarea și de aceea este bine ca politicienii să cântărească foarte atent dacă e nevoie de activitatea respectivă cu urmările negative cu tot, sau dacă nu. Dar să condamni paușal explorări sau exploatări prin firme străine, mi se pare absolut exagerat”, a arătat prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=16332

Publicat de la data oct. 10 2013. Categorii ECONOMIC.

Zona comentariilor

Meteo în țară

19 august 2019, 16:28
 

N
Soare
31°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 34°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 28%
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 4
Răsarit: 6:23
Apus: 20:15
Prognoza 20 august 2019
Zi
 

NE
Predominant însorit
33°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NE
Senin
17°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 224.854 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team