Premierul Ponta ar vrea TVA redus şi pentru alte produse alimentare

Premierul Victor Ponta a spus că măsura scăderii TVA se va extinde la mai multe produse alimentare doar dacă măsura aplicată în cazul pâinii va avea rezultatele aşteptate.

„Vedem și la partea de încasări dacă s-a întâmplat ceea ce ne-am așteptat și părerea mea e că s-a întâmplat, că nu mai merită să facă evaziune fiscală la 9%. La 24% merita, la 9% nu merită. Dacă se dovedește că a fost o idee bună, și eu asta cred, mai departe vom încerca și la alte produse alimentare”, a declarat Ponta joi, la Giurgiu.

Premierul a spus că nu s-a luat nicio decizie cu privire la reducerea TVA la carne.

„Nu s-a sfătuit cu noi domnul secretar de stat de la Agricultură când a vorbit direct de carne și cred că a greșit. Cred că trebuie întâi să spunem noi și după aceea să anunțe el, dar era așa mai entuziast și probabil se întâlnea cu producătorii de carne”, a spus Victor Ponta.

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) Achim Irimescu a declarat miercuri: „La nivel european la alimentele de bază se practică un nivel de TVA foarte scăzut față de TVA din România și aceasta reprezintă explicația pentru faptul că evaziunea fiscală în România este atât de mare. Credem cu tărie că primul pas făcut pe sectorul pâinii, TVA de 9%, reprezintă o șansă istorică, pentru că ar trebui să demonstrăm că aceasta este o cauză esențială pentru bunul mers al activității în acest sector”.

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.