La 82 de ani, Robert Redford se face pictor

 

Într-un interviu acordat Cinematecii franceze, înainte de susţinerea unui masterclass, reputatul actor american a mărturisit că a sosit timpul pentru a se întoarce la acel moment al vieţii sale de dinainte de a deveni actor, când dorea să se facă pictor.

 

„Când aveam 18 ani, este singurul lucru pe care îl aveam în cap: să devin pictor, artist. Am venit aici în Franţa pentru a studia pictura. Am renunţat la această idee când am devenit actor, ceea ce a fost bine, dar fac acest lucru de prea mult timp. Poate că a sosit timpul să mă detaşez şi să revin acolo unde am început, să fiu artist”, a spus actorul în vârstă de 82 de ani, sub privirile soţiei sale şi a numeroşi cinefili şi admiratori veniţi să-l vadă la masterclas.

 

„Niciodată nu trebuie să spui niciodată, să spun că nu voi mai juca în filme sau că nu voi mai regiza filme: nu poate şti nimeni. Când am spus că vreau să mă retrag din meseria de actor, am vrut să spun că îmi doresc să merg în altă direcţie”, a mărturisit veteranul actor.

 

Robert Redford a dezvăluit de asemenea în ianuarie că vrea să aibă un rol mai puţin proeminent la Festivalul de la Sundance pe care l-a înfiinţat.

 

Ultimul său film, The Old Man and the Gun , în care interpretează un jefuitor cu suflet mare, a avut premiera în SUA la sfârşitul anului 2018. Inspirat din fapte reale, filmul prezintă povestea lui Forrest Tucker care, la 70 de ani, a reuşit să evadeze din închisoarea San Quentin şi a pornit o serie de jafuri care a uluit autorităţile.

 

Înainte de masterclass, Cinemateca a proiectat „Toţi oamenii preşedintelui” (1976), interpretat şi produs de Redford.

 

Întrebat despre capacitatea cinematografiei americane de a propune azi un asemenea film, Redford s-a declarat optimist: „Cred că da. Nu exact ca în Toţi oamenii preşedintelui . Dar cred că există suficiente talente, regizori şi actori capabili de aşa ceva, cred că acest lucru se va întâmpla”, a încheiat el.

 

Cea de-a 44-a gală de decernare a premiilor Cesar a avut loc vineri seară la sala Pleyel din Paris. La eveniment, considerat echivalentul francez al galei premiilor Oscar, premiul Cesar onorific, decernat pentru întreaga carieră, i-a revenit anul acesta actorului, regizorului şi producătorului american Robert Redford.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.