Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

La Antipa, în spatele uşilor închise! Colecţiile zoologice şi importanta lor

Publicat: miercuri, 09 octombrie 2013

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” continuă seria întâlnirilor cu specialiştii Muzeului, grupate în cunoscutul ciclu de conferințe „La Antipa, în spatele uşilor închise”.
Sâmbătă, 12 Octombrie 2013, începând cu ora 11.00, vă invitam, în Sala Multimedia, să participați la conferința intitulată Colecţiile zoologice şi importanta lor, susținută de către dr. Oana POPA, specialist în studiul moluștelor.
***
Patrimoniul cultural și cel natural definesc identitatea unui națiuni. Felul în care noi protejăm patrimoniul natural poate fi oglindit foarte bine în colecțiile zoologice păstrate în muzee de istorie naturală sau în institute de cercetare. Aceste colecții reprezintă o imagine a evoluției biodiversității planetei noastre. Vom afla împreuna care sunt denumirile specifice pe care le primesc exemplarele adăpostite în colecțiile zoologice și de câte feluri pot fi aceste colecții. Era digitala și-a pus amprenta și asupra colecțiilor zoologice și vom afla împreună care sunt noile metode de cercetare în biologia moleculară.
Vom învăța să deosebim o colecție științifică de o colecție ce urmează a fi expusă publicului și cum pot deveni “neprețuite” exemplarele ce alcătuiesc o colecție zoologică. În speranța că v-am captat atenția, vă așteptăm să descoperim importanța colecțiilor zoologice!
***

Înscrierea participanţilor se poate face în limita a 70 de locuri la telefon: 021.312.88.26, tasta 4 sau pe e-mail: florentinap@antipa.ro.
Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi şi studenţi – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulţi – 15 de lei.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=16206

Publicat de la data oct. 9 2013. Categorii Cultură, CULTURĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

15 octombrie 2019, 10:38
 

NE
Ceaţă
9°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 8°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:30
Apus: 18:32
Prognoza 16 octombrie 2019
Zi
 

ENE
Înnourat
22°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Nori intermitenti
9°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 233.825 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team