Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Laboratorul de la Bucureşti, suspendat şase luni de Agenţia Mondială Antidoping

Publicat: vineri, 16 februarie 2018

Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) a anunţat, joi, pe site-ul său oficial, suspendarea pe o perioadă de şase luni a acreditării laboratorului antidoping de la Bucureşti.

Suspendarea a fost impusă ca urmare a unui număr de ”nonconformităţi” faţă de standardul internaţional pentru laboratoare, pentru care laboratorul de la Bucureşti fusese suspendat provizoriu în data de 29 noiembrie 2017.

De la data menţionată, procedurile disciplinare au fost îndeplinite de o comisie independentă de disciplină, mandatată să facă o recomandare către Comitetul Executiv al AMA/WADA cu privire la statutul laboratorului.

Suspendarea, care este luată în calcul de la data intrării în vigoare a sancţiunii provizorii, interzice laboratorului de la Bucureşti efectuarea oricăror activităţi antidoping, inclusiv analize de probe de urină şi sânge, menţionează comunicatul.

Pe perioada suspendării, probele care nu au fost analizate de laborator, probe aflate în procedură de confirmare şi alte probe care sunt supuse unei proceduri de confirmare (A şi/sau B), trebuie transportate în condiţii de siguranţă la laboratoare acreditate de AMA/WADA.

Laboratorul de la Bucureşti poate face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, în termen de 21 de zile de la notificare.

În cazul în care laboratorul va îndeplini condiţiile impuse de comisia disciplinară, va putea aplica pentru reacreditarea sa înainte de expirarea suspendării de şase luni. Dacă aceste condiţii nu vor fi îndeplinite, Agenţia Mondială Antidoping ar putea prelungi suspendarea cu încă şase luni, se mai arată în comunicat.

 

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=92032

Publicat de la data feb. 16 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

15 septembrie 2019, 16:30
 

VSV
Soare
25°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 27°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 31%
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 3
Răsarit: 6:54
Apus: 19:27
Prognoza 16 septembrie 2019
Zi
 

V
Predominant însorit
29°C
Vânt: 7 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 5
Noapte
 

NNV
Senin
13°C
Vânt: 0 km/h NNV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 5
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 228.899 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team