Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Premierul Dăncilă: Este nevoie de un proiect de reformare a Poliţiei

Publicat: vineri, 16 februarie 2018

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că este nevoie de un proiect de reformare a Poliţiei Române, după ce, anul trecut, instituţia s-a confruntat cu unele cazuri „grave” care au pus în pericol încrederea cetăţenilor în instituţie.

Ea a adăugat că este necesar ca poliţistul să aibă la îndemână proceduri „clare” şi „eficiente” împotriva celor care încalcă legea.

„În această perioadă, în cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi, în particular, al Poliţiei se desfăşoară o serie de evaluări instituţionale aprofundate. Acestea sunt obligatorii, după ce, anul trecut, Poliţia s-a confruntat cu unele cazuri grave care au pus în pericol încrederea cetăţenilor în instituţie. Am tras toţi concluzia că este nevoie de un proiect de reformare a Poliţiei. Nu va fi uşor să realizăm acest proiect, dar deja am făcut paşi importanţi prin alte modificări legislative care vor consolida statutul poliţistului. Poliţistul are nevoie de proceduri clare şi eficiente în lupta împotriva acelora care încalcă legea, asigurând totodată un exerciţiu firesc al drepturilor şi libertăţilor civile”, a afirmat Dăncilă, la evaluarea activităţii Poliţiei Române pe anul 2017.

Prim-ministrul a dat asigurări că atât ea, cât şi Guvernul vor sprijini implementarea cu bine a acestui proiect.

„Ştiu că pentru a avea acţiuni mai eficiente aveţi nevoie de legi mai bune şi de dotări mai bune şi vă asigur că susţin măsurile care vizează întărirea autorităţii angajaţilor MAI. Consider că societatea civilă trebuie să înţeleagă şi să sprijine aceste demersuri. Respectul se câştigă prin aplicarea legii, dar legea trebuie să îi apere şi să îi protejeze pe cei care zilnic luptă împotriva infracţionalităţii. Nu uitaţi nicio clipă că orice demers pe care îl faceţi trebuie să aibă ca scop asigurarea interesului cetăţeanului de a trăi într-un mediu social sigur. Pregătirea şi acţiunea dumneavoastră profesională, într-un cadru legislativ adecvat, se vor reflecta în mod direct în creşterea nivelului de siguranţă a cetăţenilor. Nimic altceva nu se poate cere de la dumneavoastră. Poliţia nu are ce căuta în jocuri politice sau de altă natură, care îi distorsionează grav menirea. Ştiu că activitatea MAI este foarte complexă, dar am deplină încredere în doamna ministru Carmen Dan care a demonstrat că poate face faţă cu succes provocărilor instituţionale”, a susţinut Dăncilă.

Premierul i-a felicitat pe toţi poliţiştii care au obţinut rezultate remarcabile în anul care a trecut. „Ştiu că mulţi dintre dumneavoastră sunteţi adevăraţi eroi care treceţi peste neajunsuri şi realizaţi lucruri remarcabile în slujba comunităţii. Felicitări noii conduceri a Poliţiei Române şi mult succes în tot ceea ce faceţi!”, a transmis Dăncilă.

Citeşte şi:

Carmen Dan: O schimbare în Poliţia Română este, din punctul nostru de vedere, obligatorie

Dăncilă, la bilanţul Poliţiei Române: Vă rog să intensificaţi acţiunile de combatere a traficului de persoane şi să puneţi accent pe prevenire

Carmen Dan, la bilanţul IGPR: Trebuie să transparentizăm procedurile poliţieneşti – avem deja un proiect de lege

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=92035

Publicat de la data feb. 16 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

14 septembrie 2019, 8:21
 

VNV
Soare
13°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 15°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 66%
Vânt: 0 km/h VNV
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 6:53
Apus: 19:29
Prognoza 15 septembrie 2019
Zi
 

NNE
Parţial însorit
26°C
Vânt: 7 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 4
Noapte
 

SV
Senin
12°C
Vânt: 0 km/h SV
Rafale de vânt: 4 km/h
max. UV-Index: 4
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 228.768 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team