Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

"Laboratorul Verde al Reciclării” primit cu succes de 4.800 de elevi

Publicat: miercuri, 03 aprilie 2013

Prima ediție a „Laboratorului Verde al Reciclării” a ajuns la final. Timp de trei luni, „Laboratorul Verde al Reciclării” a ajuns în 26 de orașe din țară și a implicat peste 4.800 de elevi din 52 de școli primare, aceștia reprezentând prima generație de „experimentaliști 2.0” ai colectării selective.

Prin intermediul unei experiențe multimedia unice, oferite de caravana națională Laboratorul Verde al Reciclării, elevii de clasa a III-a au avut oportunitatea de a înțelege și de a lua parte la procesul de colectare selectivă.

“Educaţia este cea mai durabilă investiție într-o societate. Iar educația ecologică e cea mai durabilă investiție în sănătatea și echilibrul ecologic al unei societăți. Cu aceste generaţii de copii, încercam să începem cât mai devreme, astfel încât ei să aibă şansa de a fi cetăţeni model, cetăţeni europeni, care înţeleg că relaţia lor cu mediul înconjurător este foarte importantă. Ei sunt romanii care vor avea România Verde”, a afirmat ministrul mediului și schimbărilor climatice, Rovana Plumb.

Implicându-se în activitățile oferite de Laboratorul Verde al Reciclării – vizionarea unei animații și a unui spot didactic pe tema colectării selective, participarea la un joc de echipă pe tablete PC – elevii au înțeles importanța propriilor acțiuni asupra protejării mediului înconjurător.

Prima etapă a proiectului educaţional Laboratorul Verde al Reciclării a fost foarte bine primit de elevi, cadre didactice şi părinţi. Folosind mijloace şi metode moderne și potrivite vârstei copiilor, Eco-Rom Ambalaje a transmis mai uşor mesajele pentru a fi reţinute şi aplicate cu mai multă înţelegere şi plăcere. Activităţile atractive organizate de Eco-Rom Ambalajele i-au convins pe elevi să se implice cu plăcere atât la şcoală, cât şi acasă în acțiuni de colectare selectivă” susţine dl. Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

Marii câștigători ai primei ediții sunt cei 25 de elevi din clasa a III-a C, din „Școala Gimnazială Andrei Mureșanu”, Deva. Copiii au reușit să obțină cel mai mare scor la nivel naţional – 212,5 puncte – în jocul digital „Colectează selectiv cu R-ECO!”, acesta fiind doar una dintre provocările lansate de Eco-Rom Ambalaje în cadrul acestui proiect.

Pentru a fixa și mai bine noțiunile învățate prin intermediul proiectului, Eco-Rom Ambalaje a decis că premiul cel mare să fie o vizită la o fabrică de reciclare. Aici, cei 25 de copii au observat cu atenție modalitatea în care ambalajele pot fi reciclate în obiecte utile și li s-a reamintit că obiceiul de a colecta separat trebuie să fie integrat în rutină lor zilnică.

„Laboratorul Verde al Reciclării a fost o surpriză extrem de plăcută atât pentru elevi, cât și pentru noi, profesorii. Acum, Galben, Albastru și Verde au devenit pentru elevi culorile reciclării, un proces important în protejarea resurselor mediului înconjurător.

Suntem mândri să fim desemnată clasa câștigătoare și așteptăm cu bucurie și interes alte proiecte la fel de frumoase”, declară Doina Lașița, învățătoarea clasei a III-C, Școala Gimnazială Andrei Mureșanu” Deva.

Programul educațional Laboratorul Verde al Reciclării se înscrie în inițiativa pe termen lung a Eco-Rom Ambalaje de responsabilizare ecologică a populației și va continua și în anul 2013 în perioadele martie-iunie, respectiv septembrie-decembrie

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=3766

Publicat de la data apr. 3 2013. Categorii Mediu.

Zona comentariilor

Meteo în țară

17 noiembrie 2019, 0:45
 

NE
Ceaţă
10°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 8°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:14
Apus: 16:47
Prognoza 18 noiembrie 2019
Zi
 

E
Înnourat
18°C
Vânt: 11 km/h E
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

NE
Nori intermitenti
9°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-11-2019 Ora : 0 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 00:00 si 06:00 In zona : Județul Brăila: Ianca, Șuțești, Ulmu, Movila Miresii, Dudești, Măxineni, Cireșu, Mircea Vodă, Zăvoaia, Galbenu, Jirlău, Salcia Tudor, Ciocile, Roșiori, Surdila-Găiseanca, Vișani, Gradiștea, Râmnicelu, Surdila-Greci, Scorțaru Nou, Racoviță, Făurei;Județul Ialomiţa: Urziceni, Fierbinți-Târg, Coșereni, Manasia, […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-11-2019 Ora : 0 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 00:00 si 06:00 In zona : Județul Bacău: zona joasă;Județul Suceava: zona joasă;Județul Galaţi;Județul Neamţ: zona joasă;Județul Vrancea: zona joasă;Județul Vaslui; Se vor semnala : local - ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-11-2019 Ora : 23 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 23:20 si 05:00 In zona : Județul Caraş-Severin; Se vor semnala : intensificări temporare ale vântului, cu viteze la rafală care vor atinge local 55-65 km/h, iar la munte 75-90km/h

Loto

Horoscop

 • 241.330 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team