Legea care interzice societatilor cu actiuni la purtator, cum e Tel Drum, sa participe la licitatii a fost respinsa de Senat

Senatul a respins, in sedinta plenului de luni, propunerea legislativa a USR prin care o societate cu actiuni la purtator sa nu mai poata participa la licitatiile publice.

Proiectul pentru modificarea si completarea Legii nr. 98/2016 privind achizitiile publice a fost respins cu 61 de voturi „pentru”. Doar 23 de voturi au fost „impotriva”.

Cei de la USR doreau sa fie interzisa atribuirea prin procedura simplificata a contractelor de achizitie publica/acordurilor-cadru catre operatorii economici emitenti de actiuni la purtator sau de alte titluri de participare la purtator, precum si participarea la concursurile de solutii prin aplicarea unei proceduri simplificate a operatorilor economici emitenti de actiuni la purtator sau de alte titluri de participare la purtator.

USR anunta, in 5 august 2017, ca a initiat un pachet de legi care interzice accesul societatilor cu actiuni la purtator la contracte cu fonduri publice.

„Firmele capuse si neperformante controlate de baronii PSD care au jefuit statul in ultimii ani sa ajunga falimentare. Actiunile la purtator sunt una dintre metodele larg folosite in activitatile ilegale de spalare a banilor, intrucat anonimitatea proprietarului actiunilor face imposibila verificarea eventualelor conflicte de interese sau situatii de trafic de influenta”, se arata in comunicatul USR.

Formatiunea facea referire, in documentul citat, la societatea Tel Drum.

„Tel Drum SA, societate cu actiuni la purtator, a avut in ultimii 5 ani peste 100 de contracte cu fonduri publice conform SEAP. Acestea sunt doar cele verificabile, dar pot exista si contracte mai mici sau mai vechi care nu au trecut prin SEAP.

In urma dezvaluirilor recente ale jurnalistilor de la Rise Project, exista suspiciunea ca detinatorul actiunilor la purtator din societatea Tel Drum SA ar fi chiar Liviu Dragnea, ceea ce ar fi foarte grav deoarece ar putea pune sub semnul intrebarii legalitatea modului in care aceasta societate a obtinut contractele cu entitati administrative conduse direct sau prin interpusi ai liderului PSD.

Tel Drum SA este o fosta regie autonoma aflata in proprietatea Consiliului Judetean Teleroman in perioada in care Liviu Dragnea era presedinte al acestei institutii”, preciza Uniunea.

In cazul acestui proiect, for decizional este Camera Deputatilor.

Citeste si:

Sursa: ziare.com

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.