Senatorii vor amenzi mai mari pentru tulburarea ordinii și liniștii publice

Nerespectarea normelor de ordine și liniște publică va fi sancţionată mai dur. Un proiect legislative ce prevede creşterea amenzilor pentru aceste fapte a fost adoptat, luni, de Senat. Decizia finală va fi la Camera Deputaţilor, în acest caz.

Pentru acte sau gesturi obscene în public, injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență, provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice, deranjarea vecinilor prin gălăgie ori alungarea din locuința comună a soțului sau soției, a copiilor, precum și a oricărei alte persoane aflate în întreținere, amenzile care acum sunt între 200 şi 1000 de lei vor creşte şi vor ajunge la valori între 400 şi 1.200 lei

Refuzul de a se legitima al unei persoane, cerșetoria, lăsarea în libertate a animalelor periculoase, scrisul sau desenatul fără drept pe clădiri ori ruperea/distrugerea unor afișe sau reclame se va sancţiona cu amenzi între 300 și 800 de lei (acum, între 100 și 500 de lei). Aceleaşi amenzi sunt prevăzute şi pentru cei care sună nejustificat la 112

Pentru nerespectarea orelor de liniște vor exista amenzi între 700 și 1.800 de lei, în contextul în care acum amenzile sunt între 500 și 1.500 de lei. În această categorie intră şi constituirea unui grup format din trei sau mai multe persoane, în scopul de a săvârşi acţiuni ilicite, contrare ordinii şi liniştii publice şi normelor de convieţuire socială.

Reprezentanţii hotelurilor şi cluburilor pot fi amendaţi, de exemplu cu până la 7500 de lei, dacă îi împiedica pe poliţişti să-i legitimeze pe clienţi sau să îi conducă la secţie.

Sursa: Alba24

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.