Liderii USL, de acord cu nominalizările PNL pentru portofoliile guvernamentale

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă că a discutat cu premierul Victor Ponta referitor la remanierea mai multor miniştri şi propunerea lui Klaus Iohannis ca membru al Guvernului, iar premierul ar fi fost de acord.

„Am vorbit cu primul-ministru, i-am adus la cunoştinţă propunerile noastre, domnia-sa mi-a spus că nu are niciun fel de obiecţiuni, a salutat chiar propunerile făcute, în principal cea care îl vizează pe Klaus Iohannis. Nu am spus ieri acest lucru pentru că nu era normal să spun eu înaintea primului-ministru. Primul-ministrul şi-a făcut între timp publică decizia(…) Nu pot şi nu o voi face niciodată să vorbesc eu în numele Guvernului şi domnul Ponta în numele PNL. Bineînţeles că i-am comunicat premierului termenii discuţiei care urmează să se poarte la noi (la reuniunea PNL de vineri, n.r.), bineînţeles că i-am comunicat că este posibil să aibă loc o schimbare mai amplă, un număr de mai mulţi miniştri, bineînţeles că i-am comunicat şi numele care se conturau, dar nu a vorbit nici dânsul public înainte ca noi să ne luăm decizia. (…) PNL are dreptul la aceşti miniştri prin înţelegerile politice şi acordul politic. Este normal ca primul-ministru să fie consultat şi cădem de acord asupra acestor propuneri, ceea ce s-a întâmplat. Ce spun deci alţi colegi, altfel cu deplin drept la opinie despre aceste chestiuni, nu e de luat în calcul din punctul meu de vedere şi în această privinţă. (…) Noi nu am făcut nişte propuneri împotriva PSD, nu le-am făcut – cum am văzut interpretarea- să-l încolţim pe premier, să-l punem în situaţie încurcată. Am făcut nişte propuneri cu toată buna credinţă(…) Deci nu e vorba de vreun război PNL –PSD, iar vocile din PSD care se pronunţă, se pronunţă în legătură cu chestiunea care nu a fost pusă. Se pronunţă ca să spun aşa, preventiv, şi din acest motiv nu le iau în acest moment în discuţie”, a declarat Antonescu, la Digi 24.

Premierul Victor Ponta a declarat referitor la propunerea lui Klaus Iohannis în Guvern că este bună: „Am văzut propunerile făcute de colegii liberali. Sunt oameni de valoare, în frunte cu domnul Iohannis pe care nu doar că îl doresc în Guvern, dar cred că ar aduce un plus Guvernului”.

Premierul Victor Ponta, aflat la Soci, a declarat, în exclusivitate pentru Telejurnalul TVR, că are o relaţie foarte bună cu Klaus Iohannis.

„Celelalte decizii tehnice, cum vom proceda în continuare le vom lua în ţară, împreună, cu calm şi cu gândul cum e mai bine pentru sarcina principală a Guvernului de a-şi continua programul pe trend pozitiv al României. Restul, celelalte lucruri, acasă(…). Am o relaţie foarte bună cu domnul Iohannis. Ne cunoaştem de ceva timp. Cred că ar fi un mare câştig pentru Guvern. Exact, poziţiile, astea sunt lucrurile pe care o să le discutăm la conducerea coaliţiei”, a mai declarat premierul Victor Ponta pentru Telejurnal.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.