Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Credeți că Putin ne oferă vreun ac pentru zdrențele noastre?

Publicat: duminică, 09 februarie 2014

După ce anul trecut chinezii ne-au promis investiţii de 8,5 miliarde de euro, premierul a anunţat pentru 2014 o apropiere de Kremlin. „Cred că trebuie să redeclanşăm, să regândim o relaţie cu Rusia. (..) Să ai o relaţie mai pragmatică, în primul rând, economic, cu Rusia, în al doilea rând, sigur, politic, cred că e lucru care nu poate fi decât în beneficiul României, aşa cum sunt toate celelalte relaţii cu ţările din afara Uniunii Europene”, a declarat premierul Ponta. În replică, Ţarul Putin anunţa că Rusia se aşteaptă la o „cooperare mai consistentă şi reciproc avantajoasă cu România, pînă la nivel umanitar”: „Suntem gata să lucrăm împreună pentru a aprofunda relaţiile politice, economice şi umanitare între Rusia şi România”. Credeţi că Putin ne oferă vreun ac pentru zdrenţele noastre? Nu! Nu consider nici factibilă, nici oportună, nici convenientă prea multa apropriere şi servitute faţă de Rusia. Faţă de nicio putere. Tot noi  vom ieşi cu rubaşca şifonată de la ruşi! Ca întotdeauna!

Nu vom fi trataţi în veci drept colaboratori egali de către Ţar

Primul pas spre relaţionare l-a făcut Andrei Gerea, noul ministru al economiei româneşti. Cu lecţia învăţată – sau nu? – a luat drumul Moscovei. Să sperăm că a revenit în Ţară cu ceva din moralitatea pe care Putin a instaurat-o în societate, în sănătate, învăţămînt şi politică, nu cu mostre din viclenia sa. Ruşii nu au D.I.I.C.O.T., D.N.A. sau ANI. Nu au sute de organisme şi instituţii-fantomă, care să lupte cu ilegalitatea şi corupţia ca la noi, fără să-i dea de capăt! Ei au o piesă valoroasă: generalul-colonel Raşid Gumarovici Nurgaliev, ministrul Poliţiei şi al Afacerilor Interne, fost KGB-ist, care a dat ordin ca  toţi cei 1,4 milioane de poliţişti ruşi în frunte cu cei 340 de generali să treacă prin Comisia Specială de Reatestare  Profesională. Acestora le-au fost controlate la sînge averile şi cunoştinţele profesionale. Nu ca la noi. Cel care n-a fost în măsură să-şi justifice averea a rămas fără ea, considerîndu-se că a fost furată, iar  el a luat drumul coloniilor de muncă de pe lîngă Cercul Polar. Trecînd peste vizitele de faţadă, noi nu vom fi trataţi în veci drept colaboratori egali de către Ţar. Nu ştiu la ce s-ar putea referi o colaborare la nivel umanitar propusă de acesta, avînd în vedere faptul că Rusia nu prea are o reputaţie imaculată în domeniul drepturilor omului, existînd o cazuistică de abuzuri grave, de la asasinatele în cazurile Politkovskaia, Magnitski, Litvinenko, pînă la procese politice, precum vestitul proces Hodorkovski.

De 24 de ani ni se cînt㠄Deşteaptă-te române!”

Întorcîndu-ne la clasa politică românească, iată, sînt 24 de ani de cînd circulă pe contrasens, căutând disperată bani în buzunarele românilor săraci şi sătui să mai plătească pensii alimentare unor parlamentari şi guvernanţi risipitori şi corupţi. Nivelul de trai al românului nu va creşte decît atunci cînd corupţia va fi înmormîmtată sau măcar pusă după gratii, cînd statul va avea o nouă arhitectură, capabilă să stopeze accesul parveniţilor la robinetul banilor publici, cînd nu vom mai vedea în Guvern şi în Parlament faţa niciunui politician învîrtit de 24 de ani, cînd la putere, cînd în opoziţie. La ce-i trebuie României atîtea ministere, organisme şi direcţii, un număr aşa de mare de politicieni şi partide hămesite după profituri necinstite, care cheltuiesc bugetul statului fără rost. Conform Legii finanţării partidelor politice, de la bugetul de stat este alocată lunar partidelor politice o sumă, calculată în funcţie de ponderea parlamentară a formaţiunilor politice. Partidele parlamentare au primit în luna ianuarie subvenţii de la buget de 455.180 de lei, cele mai mari sume fiind obţinute de P.S.D. şi P.N.L., respectiv peste jumătate din fondurile total alocate, conform unui comunicat al Autorităţii Electorale Permanente. E timpul să terminăm cu apucăturile clasei politice, să le destrămăm alianţele şi galeriile subterane! De 24 de ani ni se cînt㠄Deşteaptă-te române”, dar mesajul ne-a intrat pe o ureche şi a ieşit pe cealaltă! Nu vă mai lăsaţi impresionaţi de pomenile electorale, oferite tot din banii contribuabilului român. Ei se înfruptă în voie din bucatele naţiunii, fără să dea ochii cu „Pravilniceasca condică”, sucită şi răsucită potrivit pohtelor, pentru a le acoperi faptele de corupţie şi machiavelismul!

Maria Diana POPESCU,

AGERO

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=23408

Publicat de la data feb. 9 2014. Categorii Coltul Ager.

Zona comentariilor

Meteo în țară

3 iunie 2020, 6:24
 

VSV
Predominant senin
8°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 7°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:33
Apus: 20:55
Prognoza 4 iunie 2020
Zi
 

VSV
Parţial însorit cu precipitaţii
25°C
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

SSV
Predominant senin
14°C
Vânt: 4 km/h SSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 02-06-2020 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 02 iunie, ora 10:00 – 03 iunie, ora 08:00 Zonele afectate : conform textului Fenomene : manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate Mesaj : ACTUALIZARE INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 02 iunie, ora 10:00 – 03 iunie, ora 08:00 […]

Loto

Horoscop

  • 300.420 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team