Premierul Ponta: Linia de metrou spre Otopeni, ineficientă economic. "Doar" 6 milioane de pasageri în primele 9 luni

Linia de metrou care leagă Aeroportul Henri Coandă de Bucureşti este, din păcate, ineficientă din punct de vedere economic, spune primul ministru Ponta. Şi asta pentru că traficul de pasageri ar fi mic, iar veniturile din bilete nu ar acoperi nici măcar costul de întreţinere.

„Sigur că e o chestiune modernă să ai legătură de metrou cu aeroportul, orice capitală are chestia asta, dar problema e să ai şi trafic, că, dacă n-ai trafic, ai băgat banii şi nu-ţi scoţi nici banii de întreţinere. Ştiu că sunt şi mall-uri, cu toate celelalte, dar câţi se duc cu metroul la mall ? Ştiţi vreunul care merge cu metroul la mall”, a spus premierul, prezent la lucrările metroului din Drumul Taberei.

„Mai merg. Acum s-a deschis şi Promenada şi se circulă mult cu metroul, mai ales tineretul”, a spus unul dintre cei prezenţi, iar ministrul Transporturilor a arătat că, în urma unui studiu făcut de japonezi, s-a constatat că traficul ar fi de 40.000 de călători pe zi, pe cele 12 staţii ale tronsonului.

„Dar nu acoperă. Nu vorbesc de costurile investiţiei, vorbesc de întreţinere”, a explicat premierul.

Şi totuşi…

 

Traficul de pasageri pe cel mai mare aeroport al ţării, Henri Coandă International, îşi menţine trendul ascendent deşi creşterea este una timidă asemeni trendului din industrie.

NewsAir.ro prezintă în exclusivitate numărul călătorilor înregistraţia la OTP în primele 9 luni ale acestui an. Astfel, potrivit informaţiilor obţinute, nu mai puţin de 5.866.317 pasageri au decolat sau au aterizat la aeroportul din Otopeni, cu aproape 150.000 mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut când au fost înregistraţi 5.719.107 călători. Aceste date relevă o creştere de aproximativ 2% a numărului pasagerilor din primele trei trimestre ale lui 2013 faţă de perioada similară a lui 2012.

Având în vedere aceste cifre, oficialii aeroportului susţin că tendinţa se va menţine până la sfârşitul anului fără însă a se modifica radical procentul de creştere. Astfel, reprezentanţii AIHCB estimează un plus de pasageri de aproximativ 1% pe tot anul 2013.

Vă reamintesc, pentru anul 2012, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a anunţat un număr total de 7,547,465 pasageri înregistraţi pe cele două aeroporturi bucureştene.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.