Oficiali O.E.P. cer o anchetă privind condițiile morții lui Yasser Arafat

Membri ai Organizației pentru Eliberarea Palestinei au cerut declanșarea unei anchete internaționale privind circumstanțele morții liderului palestinian Yasser Arafat, la o zi după ce oameni de știință elvețieni au declarat că este foarte posibil ca acesta să fi murit din cauza otrăvirii cu polonium.

Un raport realizat de experți elvețieni a revelat faptul că rămășițele liderului palestinian conțineau niveluri de 18 ori mai mari decât cele naturale ale izotopului radioactiv polonium-210.

„Rezultatele testului au dovedit că Arafat a fost otrăvit cu polonium, iar această substanță se află în posesia unor state, nu a unor simple persoane, ceea ce indică faptul că această crimă a fost comisă de un stat”, a declarat Wasel Abu Yusef, membru al comitetului executiv al Organizației pentru Eliberarea Palestinei.

„După cum a fost format un comitet pentru investigarea asasinării premierului libanez Rafiq Hariri, trebuie format un comitet internațional pentru investigarea uciderii președintelui Arafat”, a mai adăugat oficialul palestinian.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.