Lista candidaților PSD pentru europarlamentare finalizată la 31 ianuarie

Comitetul Executiv Național al PSD va fi convocat în data de 31 ianuarie, până la acel moment urmând a fi finalizată lista candidaților pentru alegerile europarlamentare, a anunţat preşedintele social democrat, Victor Ponta, la finalul ședinței Biroului Permanent al partidului de luni.

„La sfârșitul lunii, pe 31 ianuarie, vom avea Comitet Executiv Național și întâlnirea grupurilor noastre parlamentare. Până atunci vom avea finalizate, legat de alegerile europarlamentare, alianțele pe care PSD le va avea, modul în care candidăm, lista de candidați, în așa fel încât, de la 1 februarie, candidații noștri să intre în procesul public de evaluare și de prezentare a ofertei noastre politice pentru alegerile europarlamentare, alegeri la care evident ne propunem ca PSD să își păstreze primul loc în rândul partidelor politice din România și să obțină un număr de mandate cel puțin egal cu cel din acest moment”, a spus Ponta.

Acesta a reiterat dorința social-democraților de a avea o delegație națională cât mai puternică în interiorul grupului socialist din Parlamentul European.

„Vrem să fim în cadrul grupului socialist între primele delegații naționale, în așa fel încât PSD să ocupe poziții politice în Parlamentul European și, de asemenea, sprijinul nostru pentru alegerea lui Martin Schultz ca președinte al Comisiei Europene să fie unul consistent”, a mai declarat Victor Ponta.

Legat de propunerea liberalilor de a candida pe liste comune cu PSD la alegerile europarlamentare, Ponta a precizat că aceasta nu va putea fi discutată în cadrul CEX al PSD atâta vreme cât nu este o propunere oficială.

„Dacă există o propunere oficială… După cum ați văzut, nu a fost o propunere oficială, ci numai propuneri neoficiale. La CEX nu putem discuta decât propuneri oficiale”, a mai spus acesta.

Obiectivul PSD este câștigarea alegerilor

Premierul  a mai declarat că principalele obiective ale PSD în anul 2014 sunt câștigarea alegerilor prezidențiale și a celor pentru Parlamentul European.

„În primul rând să încheiem în acest an ce am început în 2012 și anume o schimbare adevărată în România, un final al regimului Băsescu fiindcă — știți ca și mine — că nu este suficient să plece Traian Băsescu din funcție. E vorba de un sistem întreg, un sistem represiv, antidemocratic și antinațional care a fost construit în peste nouă ani de zile și care trebuie să înceteze la finalul anului 2014. (…) Cel mai important obiectiv al PSD este să avem un președinte la sfârșitul anului care să fie tot ceea ce nu a fost Băsescu. Adică un om care să se gândească la țară, un om care să facă pace, care să construiască. (…) Trebuie să câștigăm europarlamentarele, prezidențialele. Trebuie să fim uniți. (…) Eu dau un mesaj foarte clar că eu cred că USL a avut ca obiectiv fundamental schimbarea regimului Băsescu și trebuie să ducem acest obiectiv la bun sfârșit. Eu cred că putem să fim uniți nu doar în cadrul USL-ului, dar și cu alți reprezentanți ai partidelor politice și ai societății civile care s-au săturat de regimul Băsescu. (…) Important este să folosim 2014 pentru adevărata schimbare a României și eu am încredere că PSD poate fi actorul principal în acest sens, dar nu singur, ci împreună cu cei din USL și din afara USL, toți cei care vor această schimbare”, a spus Ponta în debutul ședinței BP a PSD.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.