Liviu Dragnea: Să ne gândim dacă facem din România o grădină botanică

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, miercuri, la Comisia pentru Roşia Montană, că trebuie să alegem dintre o Românie care să stea pe propriile picioare în ceea ce priveşte resursele sale energetice sau una precum o grădină botanică.

„Trebuie să ne gândim serios la ce acceptăm să facem în această ţară şi ce susţinem să facem în această ţară. Pentru că este această dezbatere intensă despre Roşia Montană, cu păreri pro şi contra, oameni care demonstrează – e dreptul lor şi e foarte bine că fac lucrul ăsta – împotriva acestui proiect care, într-un fel sau altul, aduce un plus de dezvoltare în România, deci ne ajută. (…) Sunt proteste sau sunt păreri împotrivă în ce priveşte exploatările altor zăcăminte şi altor bogăţii ale subsolului nostru. Şi atunci trebuie să ne hotărâm – şi repet, toate aceste investiţii eu le susţin cu respectarea strictă a normelor de protecţie a mediului – dacă această ţară vrem să fie o ţară dezvoltată care să poată să fie capabilă să stea pe propiile picioare în perioada următoare, care nu va fi o perioadă foarte uşoară din punct de vedere al războiului energetic şi al resurselor energetice, sau vrem să facem din ea o grădină botanică. Trebuie să ne gândim serios”, a declarat Liviu Dragnea.

Dragnea, atac la adresa lui Ponta: Eu nu am dublă personalitate

Vicepremierul  l-a acuzat, indirect, pe premierul Victor Ponta de dublă personalitate, în timpul dezbaterilor. Dragnea a subliniat că dacă a avizat proiectul minier în forma sa actuală, atunci firesc este să voteze în favoarea lui şi în Parlament.

„Eu am avizat acest proiect de lege. Eu nu am personalitate dublă, să avizez un proiect de lege şi să vin în Parlament cu alte haine să votez împotrivă. Dacă datele actuale se schimbă, o să mă gândesc cum votez. Dar dacă pe datele actuale am dat acest aviz, atunci voi vota fără nicio ezitare pentru el”, a declarat vicepremierul Dragnea.

Vicepremierul declarat, miercuri, că, în calitate de deputat, va vota pentru proiectul de lege care reglementează exploatarea în această zonă, în condiţiile în care datele actuale, pe care le deţine, rămân neschimbate. „Voi vota «Da», cu precizarea că este «Da» pe datele la care eu am acces azi, acum. Dacă în urma tuturor audierilor, analizelor, verificărilor, vor apărea alte date, o să văd. Dar pe datele actuale răspunsul e «Da»”, a precizat Dragnea, răspunzând unei întrebări adresate de membrii comisiei.

Acesta a precizat că l-a interesat, ca om care trebuie să se pronunţe pro sau contra, în ce măsură statul român câştigă mai mult decât era prevăzut în proiectul iniţial şi dacă statul câştigă mai mult decât investitorul.

„În ceea ce priveşte câştigul statului român, din documentele prezentate, am înţeles că statul român câştigă mai mult decât investitorul: 3,5 mliliarde euro statul, 2,5 miliarde – investitorul”, a spus Dragnea.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.