Londra, cel mai scump oraş din lume

Capitala Marii Britanii, Londra, este, potrivit unui raport publicat recent, cel mai scump oraş din lume. Aici, prețul benzinei este de doua ori mai mare ca în Statele Unite, în timp ce chiria medie este cu 62% mai ridicată decât în Noua Zeelandă.

Mai mult, cafeaua este aproape de trei ori mai ieftină în Roma decât în capitala Marii Britanii, iar alimentele, electronicele și modalitățile de petrecere a timpului liber se adaugă la costul de viață ridicat al cetățenilor Londrei.

Cifrele se bazează pe informațiile culese de la aproape 200.000 de utilizatori din toată lumea pentru a calcula prețurile medii practicate în 1.600 de orașe de pe mapamond.

O cafea în Londra costă 2,86 lire sterline, cu 60% mai mult față de Roma, unde un capuccino poate fi cumpărat cu puțin peste o liră.

La capitolul electronice, singurul oraș unde prețurile sunt mai mari ca în capitala britanică este Tokyo, iar New York-ul este printre cele mai ieftine locuri de unde poți cumpăra astfel de produse.

Cele mai scumpe bilete la cinema le gasiți tot la britanici, cu un preț de 22 lire sterline pentru două persoane, față de 14 lire în Sydney și 10 lire în Singapore.

Mai mult, un litru de benzină la Londra este de doi ori mai scump ca în Los Angeles, iar o chirie în capitala britanică ajunge la peste 2.500 de lire/lună, față de 1.365 în Roma, 1.242 de lire în Toronto și 950 de lire în Wellington.

În clasamentul celor mai scumpe orașe de pe Glob, pe locul doi se află Oslo, care este urmat de Geneva, Zurich și New York.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.