Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

LSRS continuă promovarea SMART Diaspora

Publicat: joi, 28 februarie 2013

 Lansată la Gala Studenților Români din Străinătate din 8 ianuarie 2013, Strategia Multidimensională de Atragere în România a Tinerilor din Diaspora (SMART Diaspora) a fost transmisă către Guvernul României și ministerele cu rol în aplicarea sa, către Senat, Camera Deputaților și Administrația Prezidențială. Reprezentanții Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS) au avut întrevederi la Ministerul Educației Naționale, Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Economiei (cu reprezentanți ai Ministrului delegat pentru întreprinderi mici și mijlocii, mediu de afaceri și turism) și Ministerul Afacerilor Externe (cu Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni). În cadrul acestora, au fost stabilite câteva direcții de colaborare în vederea implementării recomandărilor propuse în acest document strategic.

Concept. SMART Diaspora este un document de politici publice care propune, printr-o serie de măsuri practice, valorificarea potențialului strategic al tinerilor înalt calificați de peste hotare și facilitarea contribuției lor la dezvoltarea economică și socială a României. SMART Diaspora are drept obiectiv principal ca România să devină o destinație de carieră atractivă pentru studenții și absolvenții universităților din întreaga lume. Documentul conține modele de bune practici ale altor state privind atragerea capitalului uman valoros de peste hotare.

Rezultatele de până acum. Reprezentanții LSRS au avut întrevederi cu dl. Cristian Cosmin, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, cu dl. Mihnea Costoiu, Ministru delegat pentru învățământ superior, cercetare științifică și dezvoltare tehnologică, cu dl. Remus Pricopie, Ministrul Educației Naționale. De asemenea, delegația LSRS a avut întrevederi cu reprezentanți ai dnei Maria Grapini, Ministrul delegat pentru întreprinderi mici și mijlocii, mediu de afaceri și turism, și cu Dl. Cristian David, Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni. Nu în ultimul rând, echipa LSRS a purtat discuții cu președintele și cu directorul executiv ai Institutului Aspen, domnii Mircea Geoană și Andrei Țărnea.

Perspective. În cadrul discuțiilor de până acum, LSRS a inițiat colaborări cu instituțiile citate pentru câteva proiecte menționate și în documentul strategic: eveniment de cariere dedicat tinerilor cu studii peste hotare; stagii de practică în instituții publice; platformă virtuală de promovare a oportunităților profesionale pentru tineri cu studii la universități din întreaga lume; conferință LSRS – Institutul Aspen, dedicată unei teme centrale din SMART Diaspora.

SMART Diaspora în străinătate. Concomitent cu demersurile din țară, LSRS a inițiat promovarea proiectului SMART Diaspora și peste hotare. Filiale LSRS din toată lumea pregătesc proiecte concrete și fac demersuri de informare a misiunilor diplomatice românești în vederea stabilirii unor căi practice de colaborare pe dimensiunea externă din SMART Diaspora. Un bun exemplu este LSRS Danemarca. În luna aprilie, această filială va derula, cu susținerea Ambasadei României în Danemarca, proiectul „BraiNetwork 2.0 – Become responsibly active in international networking”. Proiectul își propune să faciliteze interacțiunea dintre studenții și absolvenții români din Danemarca și reprezentanții companiilor de pe piața daneză care sunt active – sau doresc să devină active – pe piața din România.

Implicare. LSRS lansează un apel deschis către toți factorii co-interesați – publici, privați și neguvernamentali – de a susține implementarea SMART Diaspora, de a se implica activ în acest demers și de a contribui la punerea în practică a recomandărilor prezentate în acest document de politici publice.

Pentru consultarea materialului, vă invităm să accesaţi http://www.lsrs.ro/download/2093

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=508

Publicat de la data feb. 28 2013. Categorii CULTURĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

16 decembrie 2019, 0:32
 

N
Ceaţă
5°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 7°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 86%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:46
Apus: 16:37
Prognoza 17 decembrie 2019
Zi
 

VSV
Soare
13°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Senin
4°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-12-2019 Ora : 11 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 11:00 si 17:00 In zona : Județul Suceava: zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Neamţ: zona de munte de peste cota 1800 m; Se vor semnala : intensificări ale vântului cu rafale de 100...120 km/h.

Loto

Horoscop

  • 249.072 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team