"Luna plantării arborilor", la început

În perioada 15 martie-15 aprilie se derulează Programul,,Luna plantării arborilor”. Acest program are ca scop creşterea suprafeţelor de pădure, dar şi îmbunătăţirea spaţiilor verzi din localitati, în special în marile aglomerări urbane. Campania se desfăşoară, în toată ţara, cu sprijinul Direcţiilor silvice şi prin implicarea voluntarilor din rândul cetăţenilor, elevilor, ONG-urilor.

În acest an, din iniţiativa Ministrului delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură,  Lucia Ana Varga, în aceeaşi perioadă se derulează si proiectul  ,,Plantează  un copac pentru sănătatea ta”. Prin acest proiect se doreşte în primul rând conştientizarea de către cetăţeni a importanţei arborilor pentru protejarea mediului în care trăim, dar mai ales pentru sănătatea noastră a fiecăruia.

,,Invitam pe toti cei care iubesc natura sa participe în calitate de voluntari la acțiunea noastră ,,Plantează  un copac pentru sănătatea ta”.  Cred că dincolo de responsabilitatea autorităţilor, fiecare dintre noi, prin gesturi simple, trebuie să contribuim la sănătatea mediului în care trăim şi de care depinde viaţa noastră”,  a declarat ministrul delegat Lucia Ana Varga , iniţiatorul proiectului.

Toţi oamenii ar trebui să înţeleagă importanţa unui mediu curat si sănătos  pentru viaţa noastră şi a generaţiilor care ne urmează şi aceasta se poate dovedi printr-un gest simplu, acela de a planta un copac si a-l îngriji până ajunge la maturitate.

Pe perioada campaniei vor fi amenajate, în localităţi, corturi inscripţionate cu sloganul ,,Plantează un copac pentru sănătatea ta”, corturi la care se distribuie gratuit cetăţenilor,  puieți de arbori care vor fi plantaţi în spaţiile stabilite de comun acord cu autorităţile locale. Această campanie are un caracter voluntar, iar primăriile  interesate pot obţine informaţii suplimentare referitoare la derularea campaniei (tehnicile de plantare, modul de livrare a puietilor)şi la sprijinul pe care îl oferă iniţiatorul.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.