Luni incepe One World Romania 2014

 

Luni 17 martie, incepand cu ora 20:00 are loc la Cinema Pro Gala de deschidere a Festivalului One World Romania.
Va fi prezentata cea de-a saptea editie, vom proiecta filmul „La Valle dello Jato”, dar vom arata si doua scene din spectacolul de teatru al Gianinei Carbunariu, „Solitaritate”.

„Solitaritate” este o coproductie a Teatrului National Radu Stanca Sibiu si Theatre National de la Communaute Francaise de Belgique, in colaborare cu Odeon-Theatre de l’Europe si Le Festival d’Avignon 2014. Regizoarea Gianina Carbunariu spune despre proiectul sau ca „fiecare scena a spectacolului este o fictiune inspirata dintr-o realitate sau dintr-un anumit tip de discurs public prezent in societatea romaneasca actuala: de la zidul construit in Baia Mare pentru a separa comunitatea rroma de soseaua principala a orasului si pana la marcarea din ce in ce mai radicala a diferentelor intre categorii sociale, etnii, generatii.”

Documentarul „La Valle dello Jato” spune povestea unui jurnalist comunitar din inima Siciliei care, impreuna cu familia sa, produce cel mai lung jurnal de stiri din Europa (90 minute), transmis de TeleJato, postul TV instalat in propria casa. O combinatie originala de Groucho Marx si Don Quijote, Pino Maniaci, directorul TeleJato, denunta, de ani buni, coruptia si crima organizata din regiune.

Intrarea la evenimentul de deschidere este libera, in limita locurilor disponibile.

Va asteapta o saptamana plina de proiectii la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco si Muzeul National al Taranului Roman, dar si multe evenimente conexe, toate in cine-lupta propusa de cea de-a saptea editie a festivalului. Programul complet al festivalului este aici.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.