Lupii moraliști

Curtea Constitutionala delibereaza indelung si tot ar mai delibera. E greu sa decizi daca e legal sa fii in Parlamentul Romaniei sau in Guvernul Romaniei atunci cand ai la activ una sau mai mullte condamnari penale. Sunt posturi de gestionar sau de sofer de care nu te lipesti daca ai fost condamnat, dar in forurile supreme ale tarii inteleg ca perfect acceptabil. Suntem probabil undeva pe la 20 de milioane de oameni si nu gasim doua sute de necondamnati penal?

R U S I N E!

Poate ati uitat definitia penalului si a faptelor penale! Iata ce spune Codul Penal: faptă penală, (ilicit penal), faptă care prezintă pericol social, sfivîrşită cu vinovăţie şi prevăzută de legea penală (art. 17, C.p.). Faptuitorul este acea persoana care a comis, atentie cu vinovatie, constient,premeditat o fapta prin care a amenintat societatea.

Noi luam puscariasii si-i punem sa dea mana in numele onorabilitatii noastre cu sefii de state si guverne din Europa si din lume, dintre care nu e nimeni condamnat! Asta e si ideea corectitudinii sigarantiilor morale. Pana si pe vremea lui Ceausescu era o mare rusine sa faci puscarie. Am decazut! Nu mai vedem diferenta intre onorabilitate si infractionalitate.

Ne simtim frustrati insa cand in strainatate suntem catalogati ca hoti. Meritam! Noi cerem eticheta asta cu tot aplombul garantat de un intreg sistem judiciar!

Adrian ONICESCU

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.