Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Mă detonez: despre fraudarea prezidențialelor din 2009

Publicat: miercuri, 12 aprilie 2017

Dan Andronic, în calitate nu numai de jurnalist cu vechi ștate, ci și de consilier electoral al mai marilor României, s-a detonat. A oferit câteva detalii despre fraudarea alegerilor prezidențiale din 2009. De către sistem. Prin intermediul Serviciului de Informații Externe. Și despre implicarea, în această operațiune, a vârfurilor SRI. La acea dată, George Maior, director, și Florian Coldea director executiv. Și a Laurei Codruța Kovesi, în calitatea ei de procuror general al României. Extrem de grav. Lângă dezvăluirile lui Andronic, pun propriile mele dezvăluiri. Mă detonez!

Dan Andronic a împărțit celebra noapte în care a fost măsurat rezultatul celui de-al doilea tur de scrutin de la prezidențialele din 2009 în două părți. O parte petrecută în compania multor persoane, majoritatea fiind adversari ai lui Traian Băsescu. El a precizat că, la un moment dat, a primit un telefon și a aflat că, în ciuda sondajelor de opinie și chiar a exit-pollurilor care urmau să fie difuzate, câștigătorul alegerilor nu va fi Mircea Geoană, ci Traian Băsescu. Dan Andronic nu minte.

Deși, de mulți ani de zile, ca să mă exprim elegant, mă aflu de altă parte a baricadei decât Dan Andronic, iată că sunt nevoit, astăzi, să confirm public această afirmație pe care el a făcut-o. Făceam parte și eu din acel anturaj. Erau într-adevăr multe persoane undeva pe malul Lacului Snagov. Printre puținii pro basiști, erau Dan Andronic și partenerii săi americani de la firma de consultanță, Tal Silberstein și Arthur Finkelstein. Ultimii doi au stat mai mult într-o cameră învecinată living-ului, accesad computerele și vorbind pe telefon. În timp ce Dan Andronic a rămas în anturajul anti-Băsescu. A fost calm, liniștit, ușor ironic, nu foarte comunicativ. Până când, la  un moment dat, a primit un telefon și s-a retras pentru a putea vorbi în liniște. Când a revenit, s-a dezlănțuit. Și a încercat să facă un pariu consistent cu mine, în ideea că Traian Băsescu va câștiga alegerile. Repet, era înainte de exit-pollurile care urmau să îl dea învingător pe Mircea Geoană. Pariul nostru a rămas în coadă de pește. A fost primul semn pentru mine că ceva e în neregulă. Ceilalți participanți la această întâlnire au rămas în continuare în așteptarea exit-pollurile. Ce am făcut eu în continuare?

Am plecat într-o altă locație a Lacului Snagov, la regretatul Dinu Patriciu. Acolo, se aflau alte personalități, în general din PNL, care așteptau rezultatul exit-pollurilor. Printre participanți se afla o personalitate publică cu importante conexiuni în Serviciul de Informații Externe. Aceasta mi-a spus, înainte de exit-polluri, același lucru pe care l-am aflat de la Dan Andronic. Și anume că, în final, indiferent de exit-polluri, Traian Băsescu va câștiga alegerile. Mi s-a părut, în acel moment, o aiureală. La fel cum aiureală mi se păruse pariul pe care încerca să îl facă Andronic cu mine. Au venit exit-pollurile, iar Geoană era câștigător. Respectiva persoană din anturajul lui Dinu Patriciu continua impasibil să îmi spună că Traian Băsescu este cel care va avea, în final, cel mai bun rezultat.

Nu mi-am pierdut respectiva noapte. M-am culcat și am dormit liniștit. Dimineața, în zori, aveam să aflu rezultatul. Câștigase Traian Băsescu. Cu voturile din diaspora. Controlate de ambasade și consulate. Pardon, de Serviciul de Informații Externe. Adică de o parte din sistem. Avusese dreptate Dan Andronic. Și celălalt.

Dan Andronic știa ce spune. Beneficiase de informații privilegiate. Secrete. Din sistem. Și celălalt știa ce spune. Vorbea tot din interiorul sistemului.

Iată, mă detonez și spun și eu ce știu în legătură cu acea noapte. Iar ceea ce știu îl confirmă pe Dan Andronic și mai confirmă ceva: că alegerile au fost falsificate. Nu Traian Băsescu trebuia să fie președinte conform rezultatului real, ci Mircea Geoană. Este o realitate pe care am susținut-o în toți acești ani. Dar nimeni nu a auzit. Poate că Dan Andronic sparge gheața!

SORIN ROȘCA STĂNESCU

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=78647

Publicat de la data apr. 12 2017. Categorii Opinii. Comentarii.

Zona comentariilor

Meteo în țară

22 februarie 2020, 21:35
 

V
Senin
6°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 5°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 70%
Vânt: 7 km/h V
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:06
Apus: 17:53
Prognoza 23 februarie 2020
Zi
 

VSV
Predominant înnourat
12°C
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Parţial noros
7°C
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 22-02-2020 Ora : 13 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textului; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : conform textului; Mesaj : MESAJ 1ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Interval de valabilitate: 23 februarie, ora 06:00 - 23 februarie, ora 18:00 Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului […]
  • Avertizare meteorologica
    COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 22-02-2020 Ora : 13 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : conform textului; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : conform textului; Mesaj : MESAJ 2AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN  Interval de valabilitate: 23 februarie, ora 18:00 - 24 februarie, ora 18:00 Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului […]

Loto

Horoscop

  • 266.339 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team