Magyar Posta renunță la cursa privind privatizarea Poştei Române

Compania ungară de stat Magyar Posta a decis vineri să nu mai participe la procedura de privatizare a Poştei Române, după ce a examinat condiţiile şi oportunităţile legate de procedura de privatizare a companiei româneşti, transmite MTI.

După ce săptămâna trecută anunţase că este interesată de privatizarea Poştei Române, Magyar Posta şi-a revizuit intenţiile, subliniind că principalul său obiectiv în acest an va fi consolidarea poziţiei sale pe piaţa liberalizată a serviciilor poştale din Ungaria.

Guvernul român a anunţat săptămâna trecută că îşi va vinde participaţia de 51% pe care o deţine la compania Poşta Română (CNPR). Dosarul de prezentare, atât în limba română, cât şi în limba engleză, poate fi achiziţionat în schimbul sumei de 50.000 de euro, începând cu data de 11 martie 2013. Ofertele pentru privatizarea Poştei Române vor fi deschise la 11 aprilie.

Conform datelor Ministerului Finanţelor Publice, în 2011 cifra de afaceri a CNPR a scăzut cu 8,7%, până la 1,26 miliarde de lei, în timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei. Compania avea la sfârşitul lui 2011 datorii totale de 556,9 milioane de lei, iar numărul mediu de salariaţi a scăzut cu peste 2.500, la 32.124 de persoane.

Sursa: Financiarul.ro

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.