Mănăstirea Putna a obținut încetarea prospecțiunilor în zonă

Mănăstirea Putna a obținut stoparea prospecțiunilor prin detonări seismice din jurul lăcașului, se arată într-un comunicat citat de activenews.ro.

Astfel, în urma unei discuții între reprezentanți ai Mănăstirii și ai SC Prospecțiuni SA, s-a dispus sistarea metodei de testare a straturilor solului prin explozii, care ar fi pus în pericol izvoarele de apă potabilă din jur, şi care ar fi presupus efectuarea a cca. 10-15.000 detonări la 10 metri adâncime a câte 2-3 kg explozibil. De asemenea, în urma discuţiilor de la nivelul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, din Proiectul E-III 1 Brodina al SC Prospecţiuni, care măsura iniţial o suprafaţă de 304 km2, au fost excluse de la operaţiunile de împuşcare cu explozibil zona Mănăstirii Suceviţa şi zona forestieră „Asociaţia Silva Bucovina”.

Mai mult, Mănăstirea Putna se arată total împotriva extracției gazelor de șist prin fracturare hidraulică (FRACKING), considerând că România trebuie să urmeze exemplul Franței care a interzis acest procedeu. Mănăstirea Putna consideră că este firesc ca românii să protesteze pentru apărarea resurselor naturale, se arată în comunicat.

Dreptul la apă curată, la o palmă de pământ nepoluată, este o expresie a dreptului la viaţă. De aceea suntem alături de toţi membrii societăţii noastre –care sunt totodată şi membri ai Bisericii Ortodoxe Române – în lupta pentru apele curate ale României, în lupta împotriva exploatării gazelor de şist. Împreună, cler şi laicat, formăm un popor al lui Dumnezeu şi împreună vom continua să ne apărăm spaţiul nostru vital.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.